reklam alanı

Coşkun: Kamu görevlileri gerçekçi zam bekliyor

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Temmuz enflasyonunun yüzde 2,06 olarak açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirterek kamu işverenine “gerçekçi teklif” çağrısında bulundu.

Coşkun: Kamu görevlileri gerçekçi zam bekliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Temmuz ayı enflasyon verisinin yüzde 2,06 olarak açıklanmasının ardından kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan erimeye dikkat çekti. 

Henüz yüzde 5 oranındaki zamlarını yeni almış olan kamu görevlilerinin, açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte alım gücünün daha da düştüğünü belirten Coşkun, 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının yeniden masaya yatırıldığını söyledi.

COŞKUN: KAMU GÖREVLİLERİNİN KAYIPLARINI TELAFİ ETMİYOR

2025 yılı için yüzde 30’luk resmi enflasyon beklentisinin ortada olduğunu hatırlatan Coşkun, “Hakem Kurulu’nun eksik ve yetersiz kararlarının oluşturduğu kayıpları dikkate alarak tekliflerimizi oluşturduk. Düşük zam oranları ve enflasyon farkına dayalı sistem, kamu görevlilerinin kayıplarını telafi etmiyor” ifadelerini kullandı.

 “BEKLENTİMİZ ÇÖZÜM ODAKLI TEKLİFLERİ ÜZERİNDEN MASAYA GELİNMESİDİR” 

Kamu işvereninin 12 Ağustos’ta ilk teklifini sunacağını, sürecin ise 19 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini hatırlatan Coşkun, “ Kamu İşvereni takvime göre ilk teklifini 12 Ağustos’ta sunacak. Diğer toplu sözleşmelerde 22 gün süren müzakereler, Kanun gereği bu toplu sözleşmede 19 Ağustos’a kadar tamamlanması gerekiyor. Beklentimiz/İstegimiz; enflasyon verilerini, beklentilerini ve kamu görevlilerinin yaşadığı alım gücü kaybını dikkate alan gerçekçi ve çözüm odaklı bir öngörüyle Memur-Sen’in teklifleri üzerinden masaya gelinmesidir” dedi. 

“ALIN TERİNİN KARŞILIK BULDUĞU HER ANLAŞMAYI KIYMETLİ BULUYORUZ”

Diğer yandan kamu işçilerinin toplu sözleşme sürecinin uzlaşmayla sonuçlanmasını olumlu karşıladıklarını belirten Coşkun, 

“Diğer yandan kamu işçilerinin toplu sözleşme süreci uzlaşma ile tamamlanmıştır. Emeğin ve alın terinin hakkının verilmesi noktasında sürecin daha da geciktirilmemesi, memurlarımızın toplu sözleşme sürecinin rahatlatılması ve daha büyük mağduriyetlere neden olunmaması oldukça önemlidir. Kamu işçilerine hayırlı olsun diyor, alın terinin karşılık bulduğu her anlaşmayı kıymetli buluyoruz. Aynı yaklaşımla kamu görevlilerinin toplu sözleşme sürecinin de Hakem Kurulu’na kalmadan adil ve hakkaniyetli bir tablo ile sonuca varmasını umuyoruz.” şeklinde konuştu. 

Coşkun: Kamu görevlileri gerçekçi zam bekliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.