Şanlıurfa'da DEM Parti'nin seçim stratejisi belli oldu! Tek başına mı, ittifak mı?

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da, yerel seçim takvimine girilmesiyle siyaset arenası kızışıyor. Bu önemli süreçte partilerin Şanlıurfa’da iş birliği yapma tutumları merak edilirken DEM Parti’den dikkat çeken açıklama geldi. İl Eş Başkanı Sema Aişeoğlu, seçim stratejileri ve ittifak görüşmeleri ile ilgili  ”DEM Parti olarak kendi logomuzla kendi amblemimizle yerel seçimin içinde olacağız. İttifak görüşmeleri devam ediyor” dedi. Aişeoğlu, AK Parti’nin tekrardan aday gösterilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Şanlıurfa'da DEM Parti'nin seçim stratejisi belli oldu! Tek başına mı, ittifak mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaştıkça siyaset arenası da hareketlenmeye başladı. Kentte siyasi partilerin belediye başkan adayları bir bir duyuruluyor.

Kentte büyükşehir belediye başkan adayını ilk açıklayan HÜDA PAR oldu. HÜDA PAR’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan. HÜDA PAR’dan sonra AK Parti de Şanlıurfa adayını dün açıkladı. AK Parti’nin Şanlıurfa adayı mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül oldu.

Beyazgül’ün tekrardan aday gösterilmesinin ardından muhalefet partilerinin nasıl bir strateji izleyeceği de merak ediliyor. 

En çok merak edilen ise Şanlıurfa’da geçen mayıstaki seçimlerde 4 milletvekili çıkararak ana muhalefet partisi konumunda bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kentte yerel seçimde nasıl bir yol izleyeceği.

DEM Parti Şanlıurfa İl Eş Başkanı Sema Aişeoğlu yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceklerini Gazete İpekyol’a açıkladı. Aişeoğlu tekrardan aday gösterilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

ŞANLIURFA’DA ÇATI ADAY SÖZ KONUSU MU?

Yerel seçim stratejileri ve ittifak görüşmeleri hakkında Aişeoğlu, şunları söyledi:

“Biz DEM Parti olarak kendi logomuzla, kendi amblemimizle yerel seçimin içinde olacağız. İttifak görüşmeleri bir şekilde devam ediyor. Girdiğimiz öz eleştiri süreçlerinden sonra kesin aldığımız bir karardır, bütün seçim sürecinde kendi amblemimizle seçime girme durumu söz konusu. Yapılacak ittifak konularında dahi kendi amblemimiz ve siyasi partimizle ortak bir karar alınırsa belki bir bütünlük sağlanabilir. Onun dışında çatı aday söz konusu değil.”

BEYAZGÜL’ÜN YENİNDEN ADAYLIĞI İÇİN NE DEDİ?

31 Mart seçimlerinin kent için çok önemli olduğunu belirten Aişeoğlu, Beyazgül’ün tekrardan aday gösterilmesi ile ilgili de şunları kaydetti:

“Mart ayında önemli bir seçimle kentin yönetimini ve kaderini belirleyecek bir sürecin içine girilecek. Bununla ilgili AK Parti’nin girdiği pratik göz önünde. Zeynel Abidin Beyazgül’ün tekrar tercih edilmesi kentte yaşayan tüm halkların, kadınların, tüm işçi arkadaşlarımızın nasıl bir yönetimle karşı karşıya kalacağını ortaya çıkarıyor“.

 

Şanlıurfa'da DEM Parti'nin seçim stratejisi belli oldu! Tek başına mı, ittifak mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.