Şanlıurfa'da 2023'te kaç silah atma vakası yaşandı?

Şanlıurfa Valiliği, 2023 yılında gelişi güzel silah atılması sonucunda meydana gelen olaylarla ilgili istatistikleri açıkladı. Buna göre, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa genelinde denetim ve ihbarlar sonucu silah atılması olayları ile ilgili 503 vakaya müdahale edildi. Bu vakalarda 534 şahsa yasal işlem yapılırken, olaylarda iki vatandaş hayatını kaybetti ve 55 kişi çeşitli şekillerde yaralandı.

Şanlıurfa'da 2023'te kaç silah atma vakası yaşandı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valiliği, 2023 yılında gelişi güzel silah atılması sonucunda meydana gelen olaylarla ilgili istatistikleri açıkladı.

VALİ ŞILDAK: 'SİLAH ATILMASI' OLAYLARINA SON VERELİM

Verileri paylaşarak vatandaşlara seslenen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu ve benzeri olayların önüne geçmekte kararlı olduklarını ifade etti. Güvenlik güçlerinin ihbar ve denetimlerde çok hassas olduğunun altını çizen Vali Şıldak, "Kıymetli Vatandaşlarımız; Şanlıurfa’nın huzuru ve esenliği için 'silah atılması' olaylarına son verelim. Son derece üzücü olaylara, insanlarımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan, ilimizle ilgili oluşan olumsuz algıların başında gelen bu anlamsız davranışlar büyük bir sorumsuzluktur. Sorumsuzca davranıp silah atarak kimsenin hayatını karartmayın! Yorgun mermilerin tehdidine izin vermeyin! Düğünlerde ve kutlamalarda silahla ateş etme olaylarını lütfen 112 İhbar Hattına bildirin!" çağrısında bulundu.

SİLAH ATMA OLAYLARINA YASAL İŞLEM

2023 yılında yapılan denetimler ve ihbarlar sonucu silah atma olayları ile ilgili 534 şahsa yasal işlem yapıldı. Bu şahıslara 292 bin 200 lira para cezası uygulanırken, 18 şahıs tutuklandı.

Şanlıurfa'da 2023'te kaç silah atma vakası yaşandı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.