Şanlıurfa’da muhtarlık 'karaborsa' oldu

Şanlıurfa'da 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde muhtarlık yarışı, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yarışını gölgede bıraktı. Asgari ücret maaş, sigortanın devlet tarafından karşılanması ve silah taşıma ruhsatı muhtarlığı adeta bir gelir kapısı haline getirdi.

Şanlıurfa’da muhtarlık 'karaborsa' oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa'da muhtar adaylığı için başvuracakların sayısının 5 bini geçmesi bekleniyor. Bazı mahallelerde 20'nin üzerinde adayın yarışacağı belirtilirken, muhtarlık adeta bir rant kapısı olarak görülmeye başlandı. Muhtarlar eski işlevini kaybetse de, tanınan imkanlar ve maddi getirileri muhtarlığın adeta bir para kaynağı olarak görülmesine sebep oluyor.

GELİR KAPISI HALİNE DÖNÜŞTÜ

Muhtar adayı olmak isteyenler için herhangi bir başvuru şartı bulunmazken, 31 Mart tarihine kadar köylerde ve mahallelerde daha da aday çıkması bekleniyor. Muhtarlık sadece bir toplum hizmeti olmaktan çıkıp, gelir kapısı haline dönüştü. Muhtar adayları sosyal medya aracılığı ile projelerini kamuoyuna açıklamaya aylar öncesinden başladılar bile.

BELEDİYE BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ ARATMAYACAK

Milletvekili ve belediye başkanlığı seçimlerini aratmayacak tanıtım ve görselleri kullanan muhtar adayları seçimleri kazanabilme adına ciddi uğraş veriyorlar. Bazı mahallelerin birleşmesi de büyük mahallelerde seçimlerin adeta belediye başkanlığı havasında geçeceğini gösteriyor. Kentte onbinlerce yakın seçmeni olan mahalleler bulunuyor.

Şanlıurfa’da muhtarlık 'karaborsa' oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.