Filistin’e Özgürlük Platformu’ndan vicdan girişimi

Çok sayıda aktivistin bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e Özgürlük Platformu, İsrail'in  soykırım girişimine son verilmesi için, Güney Afrika’nın başlattığı girişimin bir parçası ve devamcısı olarak, İsrail’in saldırılarını vicdanlarda yargılamak üzere Vicdan Mahkemesi girişimi başlattı.

Filistin’e Özgürlük Platformu’ndan vicdan girişimi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023’te Uluslararası Adalet Divanı’na (ICJ) İsrail Devleti’nin Filistin’de soykırım suçunu işlediğine dair ve derhal bu suçun önlenmesi için tedbirler alınması adına bir başvuruda bulundu. 

Çok sayıda aktivistin bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e Özgürlük Platformu da bu soykırım girişimine son verilmesi için Güney Afrika’nın başlattığı girişimin parçası ve devamcısı olarak, İsrail’in saldırılarını vicdanlarda yargılamak üzere Vicdan Mahkemesi girişimini başlattı. 

Platform, Netanyahu ve İsrail devletinin Gazze’de süren katliamda rol oynayan tüm sorumlularının suç çemberini ve Gazze’de yaşanan yıkımın tüm boyutlarını açığa çıkartmayı amaçlıyor.

 Filistin’e Özgürlük Platformu, Güney Afrikalıların dünyaya sunduğu gerçekleri yıkıcı işgalin yeni kanıtlarını toparlayarak belgeleyecek.

Platform, simgesel mahkemesinde, Güney Afrika’nın açtığı yoldan ilerleyerek bir araya getirilecek klasörleri, belgeleri sunacak. Aktivistler, bu girişimlerinin, İsrail’in savaş ve soykırım suçundan yargılanması sürecinin gerçek bir kilometre taşı olmasını sağlamak istiyor. 

www.filistineozgurluk.org sitesinde “Gazze için kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok” diyen platform kendisini şöyle tanımlıyor:

“Filistin’e Özgürlük girişimini başlatan bizler, Türkiye’nin bir yandan Filistin halkının yanında gibi görünüyorken bir yandan da İsrail’le ikili ilişkileri ve ticari iş birliklerini sürdürmesine karşıyız. Fakat İsrail’e karşı çıkarken, genel olarak Yahudileri, özel olarak da Türkiyeli Yahudileri suçlayan, ırkçılık yapan ve antisemitist yaklaşımları benimseyenlere de ses çıkarıyoruz. Toplumun çok çeşitli kesimlerinden bir araya gelenlerin oluşturduğu bir platform olarak herkesi bu girişimin aktif bir parçası olmaya çağırıyoruz.”

Filistin’e Özgürlük Platformu’ndan vicdan girişimi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.