Hedef Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak! Şanlıurfa'da eğitimde yeni dönem: BİGEP tanıtıldı

750 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da eğitimi daha ileriye taşımak için BİGEP tanıtım toplantısı düzenlendi.

Hedef Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak! Şanlıurfa'da eğitimde yeni dönem: BİGEP tanıtıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da hayata geçirilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) tanıtım toplantısını Karaköprü 12'ler Öğretmen Evi Konferans Salonunda düzenlendi.

Toplantıya TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Asım Sultanoğlu, vali yarımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

BOZDAĞ: ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM

TBMM Başkanvekili Bozdağ, başarıyı ancak el ele vererek daha ileriye taşıyabileceklerini vurguladı.

Bozdağ, Şanlıurfa'yı her sene en az bir basamak daha ileri taşımanın gayreti içerisinde olacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, kaymakamlarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, ilgili herkes el ele vererek başarıyı ancak daha ileri noktaya taşıyabiliriz. Eğitim ortak koşmakla olur, ortak dayanışma içerisinde olur. El birliğiyle, işbirliğiyle Şanlıurfa'da farklı bir dönemi başlatıp, Şanlıurfa'yı her sene hiç olmazsa en az bir basamak daha ileri, belki 10 basamak, belki daha fazla ileri taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Taşıyamadık mı? Taşımayanlarla biz tekrar oturup konuşacağız. Ne oldu? Niye gitmiyoruz ileriye? Kusur bizdeyse, neyi eksik yaptık? Bilelim o eksiği tamamlayalım. Yanlışımız varsa onların üzerine gidelim. Şanlıurfa'nın hem LGS sınavlarında hem YKS sınavlarında hem de eğitimle ilgili bütün rekabet gerektiren alanlarda çok daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Ve bu potansiyeli görüyorum ben şu anda."

ŞILDAK: BİGEP ASLINDA BİR MOTİVASYON PROJESİDİR

Şanlıurfa'da 750 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu vurgulayan Vali Şıldak, BİGEP'i 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde hayata geçirdiklerini, bugün ise tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

Şıldak, eğitimde okullar ve pansiyonlar yapıldığını, çok sayıda fiziki ortam iyileştirmeleri yapıldığını kaydederek şunları aktardı: 

"BİGEP aslında bir motivasyon projesidir. Eğitimde okullar yapıyoruz, pansiyonlar yapıyoruz, çok sayıda fiziki ortam iyileştirmeleri yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı her tür talebimizi karşılıyor. Ancak eğitimin asıl gücü insan unsurudur. Bu, insan unsurunun aktive edilmesini, daha güçlü bir motivasyonla desteklenmesini sağlayacak bir motivasyon ve sinerji oluşturma projesidir." 

Konuşmaların ardından projeye katkı veren kurumlara plaket takdim edilirken, öğrencilere de hediye çeki verildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

EĞİTİMDE SİNERJİ VE MOTİVASYON

BİGEP, öğretmenler ve eğitim kurumları arasında bir sinerji yaratmayı amaçlıyor. Bu sinerji, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak, okul ve kurumların birlikte hareket etmelerini ve eğitimde motivasyonu artırmalarını hedefliyor. Projenin uygulanması, Şanlıurfa'daki eğitim öğretim faaliyetlerinin üst politika belgeleriyle uyumlu hale getirilmesini sağlayacak.

BİGEP'İN UYGULANMASININ HEDEFLERİ

BİGEP'in uygulanmasıyla, Şanlıurfa'da öğretmen, yönetici ve öğrenciler arasında bir sinerji oluşturulması, iletişimin güçlendirilmesi ve akademik gelişimin teşvik edilmesi hedefleniyor. Proje aynı zamanda çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesine odaklanıyor. "Eğitimde yeni bir bakış açısıyla kalitede yükselme ve eşit eğitim ortamlarının sunulması" hedeflenirken, Şanlıurfa'nın eğitim birliği bu projenin temelini oluşturuyor.

Hedef Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak! Şanlıurfa'da eğitimde yeni dönem: BİGEP tanıtıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.