Şanlıurfalı çalışanlar merakla bekliyor! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte yanıtı…

Şanlıurfa’da asgari ücretle çalışan binlerce çalışan merakla bekliyordu. Asgari ücrette ara zam yapılacak mı? Merkez Bankası bu sorunun yanıtını verdi.

Şanlıurfalı çalışanlar merakla bekliyor! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte yanıtı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca işçinin gözü yeni bir ara zam yapılıp yapılmayacağında. Yeni yılla 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücret, zam yağmurlarıyla eriyip giderken milyonlarca insan önceki yıl olduğu gibi ara zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki Şanlıurfalı çalışanların da merakla beklediği asgari ücrette ara zam gelecek mi?

 

MERKEZ BANKASI RAPORUNDA NE YAZIYOR?

Asgari ücrete dair yapılan zam oranının ardından ve yeni yılın da gelmesi ile beraber birçok üründe fiyat artışları tekrar gündemde yerini almıştı. Milyonların merak ile beklediği ve araştırdığı asgari ücrette ara zam yapılacak mı sorusu tekrardan gündemdeki yerini aldı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yayımladığı yılın ilk enflasyon raporunda 2024 yılı için ara zam yapılmayacağını duyurdu. 

Konuya ilişkin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ara zam yapılmayacağını açıklamıştı. 

Ancak birçok ürüne zam gelmesi ile beraber asgari ücretliler de yeni bir zam bekleyişi içerisine girdi. Ancak asgari ücrette yıl içerisinde herhangi bir ara zam yapılmayacağı ve bu durumun da parasal sıkılığı artırarak dezenflasyon sürecine daha önemli bir katkı sağlayacağı belirtilmekte. 

Asgari ücrette ara zam yapılmamasının parasal sıkılaştırmanın etkinliğine de yılın ikinci çeyreğinde katkı sağlayacağı beklenmekte. Bu çerçevede asgari ücrete şuan için ikinci bir zam yapılmayacak.

 

Şanlıurfalı çalışanlar merakla bekliyor! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte yanıtı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.