Instagram ve Threads'ten siyasi içerik güncellemesi

X, eski adıyla Twitter, siyasi paylaşımlar ve haberlerin yoğun olduğu bir platform olarak bilinirken, rakibi Threads'ten yeni bir adım geldi. Threads'in şirket yetkilileri, platformlarında çeşitli alanlar için algoritmanın kullanılacağını ve bu aracın siyasi içeriği sınırlayacağını duyurdu.

Instagram ve Threads'ten siyasi içerik güncellemesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Instagram'ın sahibi Meta, siyasi içeriklerin öne çıkmasını sınırlamak için yeni bir adım atıyor. Şirketin CEO'su Adam Mosseri'nin açıklamalarına göre, Threads'in rakibi olan X'te siyasi paylaşımlar ve haberler ağırlıkta olurken, Threads'ten yeni bir adım geliyor.

Meta, Instagram ve Threads platformlarında siyasi içeriklerin tanıtımını yapmayacağını duyurdu. Şirket, çeşitli alanlar için algoritmaları aracılığıyla siyasi içeriği sınırlayacaklarını belirtti. Bu güncelleme, Keşfet, Reels, Öneriler gibi içerik önerilen yerlerde geçerli olacak ve varsayılan olarak siyasi içerikler sınırlı tutulacak. Ancak, kullanıcılar istedikleri takdirde bu özelliği kapatabilecek ve tüm siyasi içeriklere izin verebilecekler.

Siyasi içeriklere yönelik bu sınırlamanın, takip edilmeyen hesaplardan önerilen içerikler için geçerli olacağı belirtiliyor. Takip edilen bir kullanıcının siyasi paylaşımları ise kullanıcıların akışlarında görünmeye devam edecek.

Meta'nın bu hamlesiyle, platformların siyasi içeriklerin yayılmasını kontrol altına alarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

 

 

Instagram ve Threads'ten siyasi içerik güncellemesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.