Şanlıurfa siyasetindeki istifalar Büyükşehir Meclisine yansıdı! Komisyondan çıkarma tartışması

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi'nde,  bugün üyelerin komisyondan çıkarılma tartışmaları yaşandı. Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Sait Kaya, partisinden bazı üyelerin komisyonlardan düşürülmesine karşı çıktı. Kaya’nın üslubunu tehditkar bulan AK Parti üyeleri Kaya’ya tepki gösterdi. Tartışmalar sonrası İmar Komisyonu için seçim yapıldı.

Şanlıurfa siyasetindeki istifalar Büyükşehir Meclisine yansıdı! Komisyondan çıkarma tartışması

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Oturumda, komisyon üyelikleri üzerine yaşanan tartışma damga vurdu.

AK Parti’den istifası sonrası Yeniden Refah Partisi'ne geçen meclis üyesi Sait Kaya, partilerinin Meclis'teki ikinci parti olduğunu vurgulayarak, kendilerini komisyonlardan düşürmek gibi bir yönteme başvurulmaması gerektiğini söyledi.

KANKILIÇ: TEHDİT EDER GİBİ KONUŞMASI HOŞ DEĞİL

Sait Kaya’nın açıklamalarına AK Parti grubundan tepki geldi. AK Partili Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç, Kaya'nın tehdit eder gibi konuşmasının hoş olmadığını belirtti. Komisyon üyelerinin dağılımının AK Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi üyelerine göre yapılacağını söyleyen Kankılıç, Kaya'nın daha kibar bir üslup kullanması gerektiğini ifade etti.

KAYA: BÖYLE BASİT ŞEYLERLE BU MEMLEKETE HİZMET EDEMEYİZ

Yeniden söz alan Sait Kaya ise sözlerinin tehdit değil uyarı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Maksadım kesinlikle tehdit değil. Tehdit olarak algılamak isterseniz de bir şey diyemem, o sizin bileceğiniz şey. Ben tehdit etmedim, kanunen Yeniden Refah Partisi’nin 16 kişilik bir grubu var. AK Parti’den sonra Meclis’teki ikinci parti. Bizi komisyonlardan düşürmek gibi bir yönteme gitmeyin, basit şeylerle uğraşmayın diye uyardım. Sözlerimi tekrarlamış olayım.  Böyle basit şeylerle bu memlekete hizmet edemeyiz.“

BAYUK: HALA PARTİMİZİN MENSUBU OLUP İSTİFA ETTİ DENİLEN ÜYELER VAR

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise Meclis'in çalışma yönetmeliğine atıfta bulunarak, partiden istifa edenlerin yerine yeni üyelerin atanabileceğini kaydederek, şunları kaydetti: 

“Biraz önce Sait Bey’in dile getirdiği konuyla ilgili Meclisimizin bir çalışma yönetmeliği vardır. Meclis başkanımız ve katiplerimiz Meclis’te oluşan yeni aritmetikle ilgili çalışmaları takip ederler. Varsa bir yanlış onlar gerekli uyarıyı yaparlar. Meclis yönetmeliğinde şöyle bir ifade yer alır, ‘partisinden istifa edip başka parti grubuna geçen meclis üyesi arkadaşların yerine o  parti kendi meclis üyelerinden öneride bulunabilir’ diye ibare vardır.  Ben de bu dayanarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na 3 isim önermek istiyorum. Sait Bey’in dediğine göre 16 kişi AK Parti’den istifa etti. Biz bugün parti sistemimize baktığımız zaman sayı, bu kadar değildi. Öncelikle resmi istifa gerekli. Hala partimizin mensubu olup istifa etti denilen üyeler var.“

ŞEYHANLIOĞLU: GÖRÜŞÜLMESİ GEREKEN KARARLAR VAR

Meclis Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu ise İmar Komisyonu'nda 3 kişinin istifa ettiğini, işleyişin devam etmesi için seçimin yapılması gerektiğini vurguladı. 

Şeyhanlıoğlu, “İmar Komisyonu 3 kişi istifa ettiği için biz bugün bunun seçimini yapalım çünkü görüşülmesi gereken kararlar var. Sait Başkan da anladığım kadarıyla grup başkan vekili gibi konuşuyor. Grubunu toplasın. Sayısal verileri daire başkanlığımız huzuruna çıksın. Yarın biz yine oylama yaparız. Şu an zaten önümde Yeniden Refah Partisi’ne geçmiş 7 isim var, 9 isim olmamış” dedi.

YENİ İSİMLER SEÇİLDİ

Yeniden Refah Partisi ve DEM Partisi üyeleri, seçimin yarın yapılması gerektiğini belirtti ve Şeyhanlıoğlu'nun teklifine tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, tartışmanın ardından istifa eden üyelerin yerine Celal Şeker, İmam Fidanoğlu ve Mehmet Erdoğan'ın İmar Komisyonu'na önerildiği açıklandı. 

Yapılan oylama sonucunda Celal Şeker, İmam Fidanoğlu ve Mehmet Erdoğan oy çokluğuyla İmar Komisyonu'na seçildi.

Şanlıurfa siyasetindeki istifalar Büyükşehir Meclisine yansıdı! Komisyondan çıkarma tartışması

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.