Şanlıurfa'ya sel ve su baskını uyarısı! Meteoroloji ve Büyükşehir'den aynı uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun!

Meteoroloji, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerde bu akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurarak sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Bir uyarı da Büyükşehir Belediyesinden geldi. Büyükşehir, Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşım aksamaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Şanlıurfa'ya sel ve su baskını uyarısı! Meteoroloji ve Büyükşehir'den aynı uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Şubat hava durumu raporunu yayınladı. Son rapora göre yağışların, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Antalya’da yer yer kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor. 

Yurt genelinde hava sıcaklığı 2-6 derece azalacak.

Şanlıurfa’ya, Meteoroloji ve Büyükşehir Belediyesinden kuvvetli yağış uyarısı geldi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den yapılan uyarıda şu ifadeler kullandı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinden başlamak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya'nın güneyi, Tunceli, Bingöl'ün güneybatısı, Batman'ın kuzeyi, Mardin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ise Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneybatısında yer yer gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ile Tunceli'nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak'ın doğu ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, kuvvetli güney-güneydoğulu rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Belediyenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“DİKKAT! SAĞANAK YAĞMUR UYARISI! 14 Şubat 2024 tarihi itibariyle ilimiz genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış beklenmektedir. 15 Şubat 2024 Perşembe sabah saatlerine kadar etkisi sürecek meteorolojik değişikliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyuna önemle duyurulur”.

 

Şanlıurfa'ya sel ve su baskını uyarısı! Meteoroloji ve Büyükşehir'den aynı uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.