Şanlıurfa’da gıda fuarında şok! Birçok ürüne el konuldu

Şanlıurfa’da fuar merkezinde 12’incisi düzenlenen Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları fuarında yapılan gıda denetimleri sonucunda çok sayıda ürüne el konuldu.

Şanlıurfa’da gıda fuarında şok! Birçok ürüne el konuldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve Karaköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Fuar merkezinde 12’ncisi düzenlenen “Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları” fuarında önemli bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde çok sayıda ürüne el konuldu.

Denetimler, "Tarladan Sofraya Sağlıklı ve Güvenli Gıda" prensibi doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup, fuar alanındaki işletmelerin faaliyetlerini titizlikle incelendi. Özellikle "Zeytin Yağı" ürünleri satışı yapan bir işletmede sergilenen ürünlerde şüpheli durumların tespit edilmesi üzerine, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nden detaylı bir sorgulama yapıldı.

Yapılan sorgulama sonucunda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında güvenli gıda olmadığı gerekçesiyle satışa sunulan ürünlere el konuldu ve muhafaza altına alındı. Bu adımın, tüketicilerin sağlığını riske atabilecek potansiyel tehlikelerin bertaraf edilmesi amacıyla atıldığı belirtildi.

Ekipler, ilgili işletme hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında idari yaptırım işlemi tahsisi için süreci başlatarak takibe aldı. Denetimlerin devam edeceği ve benzer denetimlerin sıkı bir şekilde yürütülerek tüketicilerin sağlığının korunmasının sağlanacağı vurgulandı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halkın güvenli ve sağlıklı gıdaya erişiminin teminatı olmak adına bu tür denetimlerin düzenli aralıklarla gerçekleştirileceğini ve ilgili mevzuatın titizlikle uygulanacağını ifade ettiler.

Şanlıurfa’da gıda fuarında şok! Birçok ürüne el konuldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.