Mültecilere kötü muamele iddiası! Göç idaresinden açıklama geldi

Göç İdaresi Başkanlığı, geri gönderme merkezlerinde yabancı uyruklu şahıslara kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanladı. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberler ile sosyal medya paylaşımları yapanlar hakkında yasal sürecin başlatıldığı bildirildi.

Mültecilere kötü muamele iddiası! Göç idaresinden açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan geri gönderme merkezlerine ilişkin iddialar hakkında açıklama yapıldı.

'Geri gönderme merkezlerindeki yabancılara kötü muamele gösterildiği' iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, idari gözetim altına alınan her bir yabancının öncelikle kayıt altına alındığı ve durumunun bireysel olarak değerlendirildiği ifade edildi. 

Öte yandan, söz konusu yabancılara, yakınlarına, yasal temsilcisine ve avukata erişme, bunlarla görüşme yapabilme, ayrıca telefon hizmetlerine erişme imkanı sağlandığı vurgulanan açıklama, şu sözlerle devam etti: 

"Geri gönderme merkezlerinde kötü muamele iddiaları kesinlikle doğru değildir. Geri gönderme merkezleri, düzenli olarak denetlenmekte ve 7/24 esasına göre sürekli kameralarla kayıt altına alınarak izlenmektedir.

Yabancılar hakkındaki tüm değerlendirmeler, 6458 sayılı Kanunun 'Geri gönderme yasağı' başlıklı 4. maddesi ve 'Sınır dışı etme kararı alınmayacaklar' başlıklı 55. maddesi dikkate alınarak yapılmakta ve sınır dışı işlemleri gerçekleştirilmektedir. İlgili kanun maddeleri uyarınca hiçbir yabancı, işkence göreceği, ölüm cezasına çarptırılacağı ülkeye sınır dışı edilmemektedir."

Ayrıca, açıklamada, haberler ve sosyal medya paylaşımları hakkında yasal sürecin başlatıldığı da bildirildi.

Mültecilere kötü muamele iddiası! Göç idaresinden açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.