Şanlıurfalı sürücüler dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Yarın Şanlıurfa dahil Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu trafik sigortasında önemli bir değişiklik yapılacak. Sürücülerin poliçelerine daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmesini sağlayacak olan bu değişiklik, poliçe sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Şanlıurfalı sürücüler dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de zorunlu trafik sigortasında önemli bir değişiklik kapıda. Yarından itibaren, Sigorta Aracıları Teklif Platformu'nun devreye girmesiyle sürücüler poliçelerine daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilecekler. Bu platform, özellikle riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulan ve SEDDK tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda işleyecek olan platform, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliğini gerektiriyor. Bu sayede sistem daha entegre ve etkili hale getirilirken, 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci de belirli kriterlere bağlandı.

10 DAKİKADA TEKLİF ALINACAK 

Teklif alma süreci ise iki faza ayrıldı. Birinci fazda, acenteler halihazırda anlaşması olan sigorta şirketlerinden 10 dakikalık bir süre içinde teklif alacaklar. Sigortalının onay verdiği teklifler hemen işleme alınacak. İlk fazda teklif alamayan acenteler ise ikinci faza geçerek platform üzerinden diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler. Her iki fazda da tekliflerin 10 dakika içinde verilmesi ve gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmesi önem arz ediyor.

Şirketler tarafından teklif verilmemesi ve verilen teklif ile gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi poliçe düzenlemekten kaçınma hali olarak kabul edilecek. 

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, teklif vermeyen sigorta şirketleri daha hızlı bir şekilde tespit edilecek ve sürecin daha şeffaf bir şekilde işlemesi sağlanacak. Zorunlu trafik sigortası alanında yaşanan bu değişim, sürücülerin işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak.

Şanlıurfalı sürücüler dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.