DEM Parti Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına devam ediyor

DEM Parti Şanlıurfa genelinde seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda il ve ilçe eş başkan adayları milletvekilleriyle beraber ilçelerde ziyaretlerde bulundular.

DEM Parti Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin  (DEM Parti) seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar,  Viranşehir Belediye Eşbaşkan adayları Serhat Dicle İnan, Bedriye Yorgun ve Viranşehir ilçe örgütü yönetimi, Gölbaşı mahallesi, Eski Şanlıurfa Caddesi ve Organize sanayi esnafını ziyaret etti. 

Esnaf ziyaretinde büyük bir coşkuyla karşılanan Eşbaşkanlar, yurttaşlara 8 Mart Dünya kadınları gününde buluşma çağrısında bulundu.

Ceylanpınar ilçesinde DEM Parti seçim çalışmaları, kent merkezinden en uzak noktalarda bulunan Koçer yerleşim alanlarında devam etti. Eşbaşkan adaylarının iki koldan yürüttüğü çalışmalar kapsamında gidilen Cissê yerleşim alanını ziyaret Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman, devlete ait TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) arazileri içerisinde yer aldığı için yerleşim alanının en temel yaşamsal hizmetlerden mahrum bırakıldığına dikkat çekti. 

Su ve elektrik başta olmak üzere birçok sorunu olan yurttaşlarla bir araya gelen Kahraman, halktan uzak politikaların yansımasını burada çok net gördüklerini dile getirerek “ Biz bu yaklaşımları temelinden değiştirecek ve tüm yaşam alanlarına eşit hizmetler götüreceğiz “ dedi. 

Diğer Eşbaşkan Adayı Rahşan Yazar da başka bir bölgede bulunan Koçer yerleşim alanı Arbît Köyünü ziyaret etti. Yazar burada özellikle kadınlara tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Eşbaşkan adayı daha sonra ilçe merkezine geçerek merkez mahallelerde halk toplantılarına katılarak ev ziyaretleri yaptı. 

Halfeti ilçesinde bugün DEM Parti Şanlıurfa milletvekili  Ömer Öcalan ve Halfeti DEM parti ilçe Belediye Eşbaşkan Adayları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan katılımıyla Gogane Mezin (Yukarı Göklü), Kantarma , Kınık , Nuxrut (Gürkuyu) köylerine ziyaret gerçekleştirildi. Heyet gittikleri her yerde yurttaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşıladı. 

 

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Eşbaşkan adayı Celaleddin Erkmen bugün Hilvan ilçesinde ki çalışmalara katıldı. İlçenin eşbakan adayları Garip Yeşil , Serhan Paydaş ve ilçe örgütü ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Erkmen, esnafların sorunlarını ve yerel yönetim hizmetlerine yönelik önerilerini dinledi. Belediye yönetimlerinin artık aile, sülale tekellerinden çıkması gerektiğini belirten Erkmen “artık halkın kendini, kendi öz irade ve gücüyle yönetme zamanı gelmiştir.” Dedi. 

Birecik ilçesinde Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Begit, Berivan İlkaya Manas ve DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız’la birlikte Meydan Mahallesi esnafını ziyaret etti. İlçede ki seçim çalışmaları daha sonra halk toplantılarıyla devam etti. 

Suruç DEM Parti Eşbaşkan adayları Müslüm Baran, Ayten Kaya ve ilçe yöneticileri Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek destek istedi. Eşbaşkan adayları daha sonra Kobanê sınır hattına yakın bir bölgede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelen Kadın Meclisi üyelerini ziyaret ederek günlerini kutladı. Burada kadınlarla birlikte halaylar çekildi. 

DEM Parti Siverek Eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak sabah saatlerinde ilçede faaliyet yürüten basın mensuplarıyla bir araya geldi. Adaylar daha sonra Engelliler Derneği, Siverek Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Siverek Gıda odasını ziyaret etti. Halkın tamamının artık mevcut yerel yönetim anlayışından bıktığını ve DEM Parti ve hizmetlerini bir an önce Siverek’te görmek istediklerini belirten adaylar tüm gün boyu çalışmalarına devam etti. 

Bozova seçim çalışmalarında Eş Başkan Adayları Aygül KAPLİYAKALI İsmail YILDIZ, DEM Parti ilçe yöneticileriyle birlikte Hajîler (Haciler), Saxûcak (Sogurcuk) kırsal mahallelerinde kapı kapı gezerek DEM Parti yerel yönetim anlayışını anlatarak yurttaşlardan destek istedi. 

İl ve merkez ilçelerde ise; Karaköprü Eşbaşkan Adayları Rezzan Ayhan Rıdvan Yavuz 27. Bölge Eczacılar odası ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. DEM parti Halîliyê ilçe eş Başkanı Ömer Altun  ve ilçe belediye eş başkan adayı  Sema ATEŞ ve Suphi YILANCI 24 metre esnafını ziyaret etti. Eyyübiye Eşbakan Adayı Adalet Eriş ve Halil Akbaş ise Sêx Maksut Mahallesinde yurttaşlarla bir araya gelerek çalışmalarına devam etti. 

DEM Parti Hilvan ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Bozan İzol Caddesinde yapılan açılışa DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, DEM Parti Hilvan belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ile Garip Yeşil ve çok sayıda kişi katıldı. Coşkunun hakim olduğu açılışa kadınların ulusal kıyafetleri ile katılması renkli görüntüler oluşturdu. Açılışa saatler kala bir araya gelen kitle, davul zurna sesi eşliğinde halay çekti. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan açılışta ilçe ve belediye eşbaşkan adayları halkı selamladı. Yapılan konuşmalarda Curnê Reş'in direniş tarihine dikkat çekilerek, özgürlük mücadelesinde yaşamı yitirenlereler anıldı.

Açılış, Hozan Servan'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu

DEM Parti Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.