ABD’de TikTok yasağına ilk onay!

ABD Temsilciler Meclisi, "ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu" iddiasıyla ülkede TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, Senato’dan da geçerse Joe Biden’ın önüne gelecek.

ABD’de TikTok yasağına ilk onay!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı sayısını sürekli arttırarak büyümesini sürdürüyor. Ancak, platformun Çin hükümeti ile ilişkili olduğu ve kullanıcı verilerinin Çin'e sızdığı iddiaları ABD'de endişe yaratmaya devam ediyor. ABD’de, TikTok ile ilgili önemli bir adım atıldı. 

ABD Temsilciler Meclisi, ,  "ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu" iddiasıyla TikTok'un ülke genelinde yasaklanmasını öngören bir tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. 

Oylamada, 65'e karşı 352 oyla TikTok'un ABD'de yasaklanmasına dair ilk onay verildi.

Tasarı, ByteDance'ın TikTok'un ABD'de varlıklarını 6 ay içinde satmasını, satmadığı takdirde ise ABD’de platformun uygulama marketlerinden yasaklanmasını içeriyor.

TikTok'a yönelik yasa tasarısı şimdi Senato’da ele alınacak. Buradan da geçerse ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına sunulacak. 

Joe Biden tasarıyı, masasına gelmesi durumunda, ulusal güvenlik hassasiyeti nedeniyle imzalayacağını daha önce kamuoyuna açıklamıştı.

ABD’de TikTok yasağına ilk onay!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.