Araba alım satımı yapanların dikkatine! İkinci el araç satışları yükseliyor

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında şubat ayında dikkate değer bir artış yaşandı. Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporuna göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlar yüzde 35 artarak 170 bin 457'ye ulaştı.

Araba alım satımı yapanların dikkatine! İkinci el araç satışları yükseliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevrim içi mecralarda şubatta 363 bin 1 kurumsal ilan yayınlanırken, bu ilanların 170 bin 457 adedi satıldı. İlan adetlerinde geçen seneye göre yüzde 4 artış gözlemlenirken, satış adetlerindeki artış ise yüzde 35 olarak kaydedildi.

Rapora göre, ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satışı yapılan ilk 35 markanın 249 modeline ait 364 bin 881 ilan incelendi. Şubat ayında perakende fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,23, yılbaşından itibaren ise yüzde 0,17 arttığı görüldü. Toptan satış fiyatlarında ise şubat ayında yüzde 2,46'lık bir artış yaşandı.

Motor tipine göre değerlendirildiğinde, geçen ay en çok dizel araçlar satıldı. Dizel otomobilleri, benzinli ve oto gazlı otomobiller takip etti. Hibrit otomobil satış sayısı 1548, ikinci el elektrikli otomobil satış sayısı ise 1196 oldu.

Öte yandan, ikinci el çevrim içi pazarda araçların ortalama satış hızı 45 gün olarak belirlendi. Renault marka araçlar 37 gün ortalama satış hızı ile dikkat çekerken, BMW markalı araçlar ise 63 günlük satış süresiyle öne çıktı.

Araba alım satımı yapanların dikkatine! İkinci el araç satışları yükseliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.