Şanlıurfa’daki ev sahipleri dikkat: Son gün 1 Nisan

Şanlıurfa’da vergi mükellefleri, 2023 yılına ilişkin gelir vergisi beyannamelerini vermeye devam ediyor. Özellikle kira geliri gibi önemli gelir kalemleri için son beyanname verme tarihi 1 Nisan olarak belirlendi.

Şanlıurfa’daki ev sahipleri dikkat: Son gün 1 Nisan

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir vergisi beyannamelerinin son tarihi yaklaşırken, Şanlıurfa’daki mükellefler için önemli bir hatırlatma yapıldı. Konut veya iş yeri kira geliri elde edenlerin bu gelirleri beyan etme süresi de 1 Nisan Pazartesi gününe kadar uzatıldı.

SON GÜN 1 NİSAN

Şanlıurfa’daki mülk sahipleri, 21 bin liralık istisna tutarını aşan konut kira gelirleri için, iş yeri kira geliri elde edenlerin ise 150 bin lirayı aşan gelirlerini 1 Nisan Pazartesi gününe kadar beyan etmeliler. Gelir Vergisi Kanunu'na göre, beyan edilmeyen gelirler vergi incelemesine tabi tutulabilir.

Başkanlık tarafından başlatılan "hazır beyanname sistemi" ile mülk sahiplerine kolaylık sağlanırken, kiracılar da "kira bildirim formu" ile beyan sürecine dahil edildi. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesi üzerinden bu formu doldurarak beyanlarını yapabilecekler. Bu adım, mülk sahipleri ve kiracılar arasında beyanların karşılaştırılmasını mümkün kılıyor.

VERGİ DAİRESİNE GİTMEDEN HALLETMEK MÜMKÜN

Gelir vergisi beyannamelerini doldurmak için elektronik ortamda sunulan Hazır Beyan Sistemi, mükelleflere büyük kolaylık sağlıyor. Mükellefler, "gib.gov.tr" adresi üzerinden ulaşabilecekleri bu sistemle, vergi dairesine gitmeden beyanlarını verebiliyorlar.

Ayrıca, yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden tahakkuk eden vergilerin ödenmesi için de mükelleflere iki eşit taksit imkanı sunuluyor. Tahakkuk eden gelir vergisi, çeşitli ödeme yöntemleriyle ödenebilecek.

Öte yandan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ödeme süreleri de 1 Nisan'da sona erecek. Mükellefler, bu tarihe kadar yapılandırılan borçlarını ödemek durumundalar.

 

Şanlıurfa’daki ev sahipleri dikkat: Son gün 1 Nisan

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.