RTÜK seçim yasağı kararını açıkladı

RTÜK, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi reklamlara geçici bir kısıtlama getirildiğini açıkladı. Bu karar, seçim gününe kadar devam edecek.

RTÜK seçim yasağı kararını açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu akşam saat 23:59'dan itibaren siyasi reklam yayınlarının geçici olarak durdurulacağını açıkladı. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararları doğrultusunda siyasi reklam yayınlarının geçici olarak durdurulacağını duyurdu. Karar, seçim sürecinde tarafsızlığın sağlanması ve adaylara eşit fırsat verilmesi amacıyla alındı.

Bu kapsamda, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, seçime katılan siyasi partiler ve adayların propaganda faaliyetlerini yayınlamak için yarına kadar (saat 18.00'e kadar) süre tanındığı belirtildi. Ancak bu süreçte siyasi reklamların yayınlanmasına izin verilmeyecek.

RTÜK tarafından alınan bu geçici kısıtlamanın, seçim güvenliği ve şeffaflığına katkı sağlaması bekleniyor. Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından RTÜK'ün normal yayın akışına dönülmesi öngörülüyor.

RTÜK seçim yasağı kararını açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.