Şanlıurfa’da AK Partili yöneticiden özeleştiri! "Acilen istifa etmesi lazım”

31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin hüsrana uğradığı Şanlıurfa’da AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Deveci’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Birbirlerine teşekkür ve tebrik etmek yerine neden halktan özür dilemeleri gerektiğine dair görüşlerini paylaşan Deveci, belediye başkanı ile belediye meclis üyesi aday adaylarının değerlendirilmesi ve adayların belirlenmesi sürecinde yapılan hatalar nedeniyle özeleştiri yapmaları gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa’da AK Partili yöneticiden özeleştiri! "Acilen istifa etmesi lazım”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Deveci, 31 Mart’ta Şanlıurfa’da hüsrana uğrayan AK Parti’de yapılan hataları ve özeleştiri yapılması gerektiğini açıkladı. 

Deveci “Şahsi açıklamamdır” diyerek AK Parti’de yapılması gerekenleri maddeler halinde şöyle sıraladı: 

“Birbirimize teşekkür etmek ve birbirimizi tebrik etmek yerine neden halktan özür dilememiz gerektiğine dair görüşlerimi paylaşmak zaruri hale gelmiştir.

 Belediye başkanı ile belediye meclis üyesi aday adaylarının değerlendirilmesi ve de adayların belirlenmesi sürecinde yapılan hatalar nedeniyle özeleştirimizi mutlaka yapmalıyız.

 1-Son birkaç seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de adayların belirlenmesi sürecine müdahil olan, puslu ve paslı odakların partimiz içine sızıp sızmadığına dair özeleştirimizi yaparak halkımızın ve aday adaylarımızın gönlünü almalıyız.

2-Temayül yoklamalarının dikkate alınmadan, sayın Cumhurbaşkanımıza gerçeğe dayanmayan çarpıtılmış sonuçların sunulma nedeni ve yöntemine dair bir açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir.

3- Cumhurbaşkanımıza verilmesi kesin olarak görünen oyları, liyakattan uzak adaylara yönlendirmek için çabalayan çıkar odaklarının piyonu olmuşların acilen istifa etmesi gerekir.

4 -Seçim öncesinde il-ilçe yönetim kurulu üyeleri ile mensuplarını hiçe sayarak, belli isimleri dayatmak için istifa tehditinde bulunan ve seçim sonuçlarına göre kendi köylerinde bile sandıkta büyük başarısızlık yaşayan yetkililerin hemen ve acilen istifa etmesi gerekmektedir.

5- Cumhurbaşkanımız ile halk arasındaki iletişimi bozarak bir iletişim kanalından çok bir duvara dönüşen mabeyincilerin istifa etmesi gerekmektedir. 

6-Kuruluşundan itibaren partimizde birlikte hizmet ettiğimiz arkadaşlarımızın aday adaylığı sürecinde ötekileştirilmesi, aşağılanması ve son güne kandırılması sonucunda bu arkadaşlarımızın başka partilere geçmesine neden olan insanların hemen istifa etmesi gerekmektedir.

7- Kuruluşundan beri partimizde hizmet eden insanlarımız dururken, partimizde bir çay dahi içmemiş insanların puslu ve paslı odakların gücü ile milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi adayı olarak halka sunulması teşkilat mensuplarının moral ve motivasyonunu ziyadesiyle düşürmektedir.

8-Genel merkezimizde onlarca birim olmasına rağmen, hizmet için seçilmiş insanları bir sonraki seçime kadar denetleyecek herhangi bir birimin olmaması büyük bir eksiklik olarak ortada durmaktadır. Bu eksiklik neticesinde halk bilenmiş bıçak gibi tepkisini sandıkta göstermektedir.

9- Sadece il başkanının katıldığı belediye meclis üyeliği için kurulan komisyona dahi, teşkilat başkanı olarak şahsım dahil teşkilattan hiçbir arkadaşımız alınmamış ve tüm teşkilatımız yok sayılmıştır.

10- İstifa etmek yerine birbirimize teşekkür etmek,birbirimizi tebrik etmek gerçeği görmezden gelen körlerin ve sağırların yapacağı şeydir.

11- Aday belirleme süreci başta olmak üzere teşkilat içindeki sorunlar konusunda, tüm çırpınmalara rağmen sesini parti içindeki büyüklere ulaştıramayan biri olarak başta Urfa halkı olmak üzere tüm aday adaylarından ve teşkliat mensubu arkadaşlarımdan özür diliyorum”.

Şanlıurfa’da AK Partili yöneticiden özeleştiri! "Acilen istifa etmesi lazım”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.