Seçimin iptal edildiği Siverek’te neler oluyor? Birçok isimden sağduyu çağrısı geldi

Şanlıurfa’da Hilvan ve Halfeti’de olduğu gibi Siverek’te de seçim iptal edildi. İptal kararının ardından yapılan sevinç gösterilerinde havaya sıkılan silahın yorgun mermisi 10 yaşındaki bir çocuğu yaralamıştı. Siverek’te yaşanan bu olayların ardından, başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar olmak üzere birçok isim, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Seçimin iptal edildiği Siverek’te neler oluyor? Birçok isimden sağduyu çağrısı geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Daha önce Hilvan ve Halfeti'de seçimlerin yeniden yapılmasına karar veren İl Seçim Kurulu dün, Yeniden Refah Partisi’nin yaptığı itiraz sonucu AK Parti’nin kazandığı Siverek’te seçimlerin iptal edilmesine karar vermişti.

İptal kararının ardından ilçede havai fişek ve silahlarla sevinç gösterileri yapıldı. Kutlamalarda havaya sıkılan yorgun mermilerden biri 10 yaşındaki bir çocuğa isabet etmişti.

Yaşanan bu olayların ardından, başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar olmak üzere birçok isim, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Siyasilerin paylaşımları şu şekilde:

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar:

“Siverek Seçimlerinin iptal olması hususunda kutlama yapan hemşehrilerimiz sevinçlerinize gözyaşı bulaştırmayın. Lütfen artık silah ile kutlama cehaletine son verelim. Dünyevi bir mesele için aşırı sevinmenin de aşırı üzülmenin de inancımızda bir yeri yoktur.”

 

AK Parti Severek Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak:

“İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim yenileme kararından sonra, gereksiz kargaşa ve provokasyon yaratma gayreti içinde olacak olan gruplara uymayalım. Sizleri soğukkanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum.

Yorgun merminin isabet etmesi sonucu yaralanan genç kardeşimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Hemşehrilerimi sağduyulu olmaya davet ediyorum.”

 

Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol:

“Kıymetli hemşehrilerim bu bir demokrasi yarışıdır. Her bir aday Siverek’i daha iyi bir yere getirmek için uğraşmaktadır. Hepimiz kirveyiz, akrabayız, dostuz,komşuyuz. Siverekteki tüm aileler düşman değil kardeş ailelerdir. Lütfen provokasyonlara gelmeyin. Siverek’in huzuru ve refahı için çalışmaya devam edelim.”

 

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi:

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verilmiştir. YSK’nın vermiş olduğu karar ile halkımız tekrar sandık başına gidecektir. Vatandaşlarımız iradelerini hangi yönde kullanmak isterlerse istesin, bu süreci demokratik bir ortamda geçirelim.

Bu süre içerisinde tüm paydaşları sükûnet ile davranmaya davet ediyorum. Son kararı halkımız en net şekilde verecektir.

 

Şanlıurfa eski Milletvekili Halil Özşavlı:

“Bugün Siverek’te de seçimlerin iptal edilmesine karar kılınmasının  ardından 2 Haziran’da Şanlıurfa’nın Siverek, Hilvan ve Halfeti ilçelerinde seçim yeniden yapılacak. 

Yeniden Refah Partisi adayının mensup olduğu İzol ailesi ile Ak  Parti adayının mensup olduğu Bucak ailesi hem Şanlıurfa’nın hem Siverek’in büyük, önemli ve bir o kadar da vatanperver ve devletçi ailelerindendir! 

Yüzyıllardır aynı topraklarda barış içinde yaşayan  bu iki kadim aile arasındaki seçim rekabetinin bir inatlaşmaya bir namus meselesine DÖNÜŞMEMESİNİ umut ediyorum!

Her iki tarafta mutedil, sağ duyulu ve demokratik bir tutum içerisinde olursa seçim adil bir ortamda ve halkın tercih ettiğinin kazandığı bir seçim olur!

Hep ifade ettiğimiz gibi seçimdir bu gelip geçer!  Fakat biz yine aynı mahallede komşu, aynı çarşıda karşılıklı esnaf ve aynı tarlanın tağımdaşı olmaya devam edeceğiz!”.

Seçimin iptal edildiği Siverek’te neler oluyor? Birçok isimden sağduyu çağrısı geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.