Şanlıurfa’da sulama ücretleri açıklandı! Çiftçiler tepkili

DSİ Şanlıurfa’da sulama sezonuna az bir zaman kala 2024 yılı sulama ücretlerini açıkladı. Açıklamanın ardından Suruç’ta bulunan çiftçiler fiyatlardan şikayetçi. Çiftçiler, fiyatlarda indirime gidilmesini talep ederek Tarım ve Orman Bakanlığı'na gideceklerini açıkladı.

5

Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa’da 2024 yılı için sulama ücretlerini açıkladı. 

Yapılan açıklamaya göre, pamukta dönüm başı sulama bedeli 2 bin TL, hububatın (buğday, arpa, mercimek) sulama bedeli 800 TL, zeytinlik ve Antep Fıstığının sulama bedeli 700 TL olarak belirlendi.

Fiyat tarifesinin açıklanmasının ardından Suruç’ta buluna çiftçiler fiyatlara tepki gösterdi. 

Suruç Çiftçileri Tarımsal Sulama Derneği ve Muhtarlar Derneği açıklama yaparak sulama fiyatlarında indirime gidilmesini talep etti. 

ÇİFTÇİLER SULAMA ÜCRETİNİ YÜKSEK BULUYOR

Suruç Çiftçileri Tarımsal Sulama Derneği ve Muhtarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer aldı:

“DSİ Harran ovasına ise Suruç’un dörtte bir oranında fiyat belirledi. Suruç Çiftçileri, Tarımsal Sulama Derneği ve Muhtarlar Derneği olarak açıklanan Fiyatları yüksek buluyoruz. 

Suruç Tarımsal Sulama Suyu Yardımlaşma Derneği olarak Tarım Bakanlığından geçmiş yıllarda uygulanan yüzde 50 indirimi tekrar talep ediyoruz. 

Yine Suruç İlçemize yağışların yüksek olması nedeniyle bu yıl Hububatta özellikle Arpa, Buğday ve Mercimek sulama suyuna ihtiyaç duyulmadı. Bu ürünlerde de Sulama ücretinin alınmamasını çiftçiler adına istiyoruz. 

Çiftçilerimizden oluşacak 100 kişilik bir heyetle Ankara’ya giderek burada  Tarım Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğünde sorunlarımızı duyuracağız”.