Şanlıurfa için heyecan verici müjdeler: Türkiye’de 4’üncüsü Şanlıurfa’da kurulacak

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa turizmine ilişkin müjdeler verdi. Harran'daki Ulu Cami'nin restorasyonunun tamamlandığını ve en kısa sürede hizmete açılacağını belirten Şıldak, "Geleceğe Miras" kapsamında kazı çalışmalarına 5 milyon TL destek sağladıklarını da kaydetti. “Bu yılda inşallah kaynak oluşturup oraya destek olmak istiyoruz” diyen Şıldak, alan yönetimi ile ilgili de “Urfa’nın turizmde önünü açacak derli toplu bir turizm modeli gerçekleştirmede bize fırsat sunacak.” dedi.

Şanlıurfa için heyecan verici müjdeler: Türkiye’de 4’üncüsü Şanlıurfa’da kurulacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Türkiye'nin uluslararası marka değerini artırma hedefiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. 

Festival kapsamında 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, tiyatro oyunları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleri gibi 300'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivale ilişkin toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, festivalin Şanlıurfa turizmi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu festival şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olacak" dedi.

Vali Şıldak, Şanlıurfa turizmine ilişkin müjdeler de verdi. Harran'daki Ulu Cami'nin restorasyonunun tamamlandığını ve en kısa sürede hizmete açılacağını belirten Şıldak,” Harran’daki Ulu Cami restorasyonu bitti. Onu da bakanlığımıza sunduk. En kısa sürede onu da hizmete açıyoruz. Çok önemli gelişmeler var. Geleceğe Miras kapsamında güçlü bir destek bekliyoruz. Biz de karınca kararınca kazı çalışmalarına 5 milyon TL destek sağladık. Bu kazılar için önemli bir miktardır. Bu yılda inşallah kaynak oluşturup oraya destek olmak istiyoruz. Gelişmeler güzel ben çok umutluyum.” şeklinde konuştu. 

Alan yönetimi ile ilgili de konuşan Şıldak, "Bu modelin dördüncüsü Urfa'da kurulacak. Milletvekillerimiz Bekir Bozdağ ve bakanımızın öncülüğünde kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu kanunun çıkmasıyla birlikte Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Harran, Halfeti ve Taş Tepeler projesi içerisinde yer alan tüm merkezleri kapsayan tek elden bir yönetim modeli oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak ayrıca , bu yeni yönetim modelinin Urfa turizminin önünü açacağına ve derli toplu bir turizm modeli gerçekleştirmede önemli bir adım olacağına inandığını söyledi.

 

Şanlıurfa için heyecan verici müjdeler: Türkiye’de 4’üncüsü Şanlıurfa’da kurulacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.