ANKARA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; bakan yardımcılarımız, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla “Trafik” konulu Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya dair açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uymayanlara yönelik caydırıcılığı artırmak için yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:
"Trafik kurallarına uymayanlara yönelik caydırıcılığı artırmak için yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Hiçbir sürücünün ne kendi ne de başkalarının hayatını riske atmasına müsaade edemeyiz. Yapılan tüm bu çalışmaların tek bir amacı var: Tek bir insanımızı dahi trafik kazalarında da kaybetmemek.
Bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önüne geçmek, en aza indirmek için denetimlerimizi artırıyoruz. Yol güvenliğini sağlamak için ekip sayılarımızı artırıyoruz. "
BAKAN'DAN SÜRÜCÜLERE UYARI
Tüm sürücüleri uyaran Bakan Yerlikaya “Aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Şerit ihlalleri yapmayalım. Trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi.
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum