Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı ticaret istatistiklerini açıkladı.
TÜİK ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre, ihracat 2025 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 23 milyar 415 milyon dolar, ithalat yüzde 2,2 artarak 30 milyar 610 milyon dolar olarak gerçekleşti.
OCAK-MART DÖNEMİNDE İHRACAT YÜZDE 2,5, İTHALAT YÜZDE 4,5 ARTTI
Genel ticaret sistemine göre ihracat 2025 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artarak 65 milyar 323 milyon dolar, ithalat yüzde 4,5 artarak 87 milyar 811 milyon dolar olarak gerçekleşti.
ŞANLIURFA’DA İHRACAT YARI YARIYA DÜŞTÜ
TÜİK verilerine göre Şanlıurfa’da, mart ayındaki ticaret istatistikleri şubat ayına göre yarı yarıya düştü. Şubat ayında Şanlıurfa’da gerçekleşen ihracat tutarı 72 milyon 701 bin dolar olarak belirlenirken, ithalat ise 64 milyon 238 bin dolar oldu.
Mart ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat 31 milyon 825 bin dolar, ithalat 30 milyon 46 bin dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında ihracat şubat ayına göre yüzde 57 oranında düştü.
Kaynak: Ahmet Hakkı Ak
0 Yorum