reklam alanı

Şanlıurfa’da tarıma yön verecek yeni buluş

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, dijital tarım projeleri kapsamında, besin yoğunluğuna göre gübreleme yapabilen yenilikçi bir makine geliştirdi.

Şanlıurfa’da tarıma yön verecek yeni buluş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi , dijital tarım teknolojileri alanında yürüttüğü projeleri geliştirmeyi devam ediyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fakülte bünyesinde geliştirilen yeni nesil gübreleme makinesi hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, söz konusu makinenin gübreleme esnasında tarladaki besin maddesi yoğunluğunu algılayarak, ihtiyaç duyulan bölgelere daha fazla gübre, yeterli düzeyde besin içeren bölgelere ise daha az gübre uyguladığını belirtti. 

YILMAZ: BÜYÜK TASARRUF SAĞLIYOR

Bu sistemin hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli avantajlar sunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Fakültemize projelerimizden kazandırdığımız bu gübre makinesi, tarımda verimliliği artırırken kaynak kullanımında da büyük tasarruf sağlıyor,” dedi.

Geliştirilen bu teknolojinin sadece üreticiye katkı sağlamakla kalmadığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, aynı zamanda öğrencilerin dijital tarım konusunda uygulamalı eğitim alma fırsatı bulduğunu da vurguladı.

Yılmaz,  konuya ilişkin yaptığı paylaşımda  “Öğrencilerimizin dijital tarım teknolojileri konusunda yetişmesine büyük önem veriyoruz. Bu tür projeler, hem teorik bilgilerin pratiğe dökülmesini sağlıyor hem de tarımda yenilikçi çözümler üretebilecek nitelikli mezunlar yetiştirmemize olanak tanıyor,” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa’da tarıma yön verecek yeni buluş

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.