ŞANLIURFA- Üreticilere yönelik “Alo Ziraat Doktorum” uygulamasını hayata geçiren Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı uygulamalı eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kırsal bölgelerde yürüttükleri çalışmalarda, gece-gündüz sıcaklık farkının yüksek olmasına bağlı olarak pamuk taraklarında dökülmelerin yanı sıra Yaprakbiti ve Empoasca zararlılarının görüldüğünü tespit etti. Yetkililer, bu sorunlara karşı üreticilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, pamuk üretiminde bakım, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, meyve ağaçlarında koşnil zararlısına ve aşırı sulamanın neden olduğu besin maddesi noksanlıklarına rastlandığı ifade edildi.
Ekipler, hastalık ve zararlılarla mücadelede, sulama ile bakım-besleme çalışmalarında uygun zamanda ve doğru yöntemlerin kullanılmasının önemini vurgularken, suyun pH değerinin tarımsal uygulamalardaki etkisine de dikkat çekti.


0 Yorum