reklam alanı

Bir indi pir indi! Şanlıurfa tezgahlarında fiyatı gören gözlerine inanamadı

Şanlıurfa’da fıstık hasadı sürerken, taze ben fıstık tezgahlarda 500-550 TL’den satılıyor. Rekolte düşüşü fiyatları ikiye katladı.

Bir indi pir indi! Şanlıurfa tezgahlarında fiyatı gören gözlerine inanamadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin fıstık üretiminde zirvede yer alan Şanlıurfa’da, yeni sezon fıstık hasadı devam ediyor. 

Halk arasında "ben fıstık" olarak bilinen taze ürünler, kentteki tezgahlarda yerini aldı. İlk hasatla birlikte fıstık, kilogramı 500 TL'den satışa sunuldu.

Geçen yıl 200 ila 350 TL arasında alıcı bulan taze fıstık, bu yıl rekoltenin düşük olması nedeniyle ciddi bir fiyat artışıyla piyasaya girdi. Sezonun ilk günlerinde kilosu 650 TL’ye kadar çıkan ürün, şu sıralar 500-550 TL bandında satılıyor.

Üreticiler, verimdeki düşüşe rağmen ürün kalitesinin yüksek olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların geçen yıla kıyasla iki katına çıkmasından şikayetçi. Bölgedeki üreticiler, ilerleyen günlerde hasadın artmasıyla birlikte fiyatlarda bir miktar gevşeme olabileceğini ifade ediyor.

Bir indi pir indi! Şanlıurfa tezgahlarında fiyatı gören gözlerine inanamadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.