reklam alanı

Şanlıurfa’da ikinci çöp bertaraf merkezi kurulacak mı? Açıklama geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ikinci bir çöp bertaraf merkezinin iptal edildiği iddialarıyla iligl açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da ikinci çöp bertaraf merkezi kurulacak mı? Açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bazı sosyal medya paylaşımlarında dile getirilen “ikinci çöp bertaraf merkezi iptal edildi” iddialarının doğru olmadığını duyurdu. 

Belediyeden yapılan açıklamada, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği, il genelindeki evsel atıkların bertaraf sorumluluğunun Büyükşehir’e ait olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, hâlihazırda tüm evsel atıkların Eyyübiye İlçesi İkizce Mahallesinde bulunan Düzenli Depolama Sahası’nda bertaraf edildiği belirtildi. Alternatif bertaraf sahalarının belirlenmesine yönelik çalışmaların ise titizlikle sürdüğü kaydedildi. 

Konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Şanlıurfa’ya ikinci bir çöp bertaraf merkezi kurulumu iptal edildi, yapılmayacak…’ yönündeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği, ilimiz genelinde oluşan evsel nitelikli katı atıkların bertarafı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğundadır. Hâlihazırda tüm il sınırları içerisindeki evsel atıklar, Eyyübiye İlçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan Düzenli Depolama Sahamızda bertaraf edilmektedir.

Uzun vadeli ve sağlıklı bir planlama için alternatif bertaraf sahalarının belirlenmesine yönelik çalışmalar Belediyemiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte; atıkların taşıma mesafesi, ilçelerin nüfusu ve konumu, hâkim rüzgâr yönü, arazinin topografik yapısı ve çevresel faktörler dikkate alınmakta, ayrıca ilgili kamu kurumlarının uygun görüşleri alınarak süreç şeffaf bir şekilde yürütülmektedir.

Bu kapsamda alternatif yerlerden biri olarak değerlendirilen, Eyyübiye İlçesi Yukarıçaykuyu Mahallesi sınırlarında ve şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Entegre Katı Atık Sahası ile ilgili çalışmalar ise hâlen planlama aşamasındadır. Henüz kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır”

Şanlıurfa’da ikinci çöp bertaraf merkezi kurulacak mı? Açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.