BİRECİK- Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde anlamlı bir farkındalık etkinliğine imza atıldı.
Doğa Koruma ve Kültür Vakfı tarafından çevre-doğa temizliği etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda vakıf üyeler Meydan Mahallesi'nden Söğütlük olarak bilinen ve çizgili ishak kuşlarının yaşam alanı olan ormanlık temizlendi. Etkinlik ile nesli tükenme tehlikesi altındaki kelaynak ve çizgili ishak kuşlarına dikkat çekildi ve çevreye sahip çıkıldı.
Etkinlik sonrası Merkez Mahallesi’nde bulunan tarihi dernek binasının açılışı da gerçekleştirildi. Açılışın ardından sokakta kurulan sergide doğa ve kültür temalı resimler sanatseverlerle buluştu.
Doğa Koruma ve Kültür Vakfı Başkanı Ziya Fincan, Birecik halkını doğal mirasa sahip çıkmaya davet ederek şöyle konuştu:
“Doğa ve kültür değerlerimiz gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli mirastır. Kelaynak ve çizgili ishak kuşlarının korunması için herkesin sorumluluk alması gerekiyor.”
Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: Vejdi Uluç

0 Yorum