ANKARA- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ailesiyle görüştü.
Görüşmeye dair açıklama yapan Bakan Göktaş, ailenin yanında olduklarını belirterek “Rojin Kabaiş evladımızın vefatı hepimizi derinden yaraladı. Bugün, Rojin’in ilk günden beri daima yanında olduğumuz babası Nizamettin Bey ile Bakanlığımızda bir araya gelerek acılarını paylaştık, sürece dair hassasiyetlerimizi ve kararlılığımızı ifade ettik” dedi.
Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Bakan Göktaş “Soruşturma, tüm deliller ve raporlar titizlikle incelenerek, yargı makamlarının tam koordinasyonunda yürütülmektedir. Rojin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve metanet diliyorum. Bakanlık olarak süreci en yakından, hassasiyetle takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda, Kabaiş'in cinsel saldırıya maruz kaldığına, travmatik tesirle öldüğüne ve zehirlendiğine dair tıbbi delil bulunmadığı bilgisine yer verilmişti.
Kaynak: Vejdi Uluç


0 Yorum