Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTAEM), tarım ve hayvancılık alanındaki araştırma sonuçlarını paylaşmak ve yereldeki sorunlara çözüm bulmak amacıyla önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.
Toplantıya GAPTAEM Müdürü Dr. İbrahim Halil Çetiner, Harran Üniversitesi öğretim üyeleri, Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yetkilileri, Şanlıurfa başta olmak üzere Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’ten il ve ilçe tarım müdürleri, veteriner hekimler ve mühendisler katıldı.
TOPLANTININ AMACI
Eğitim ve Yayım Bölüm Başkanı Dr. Mehtap Saraçoğlu’nun koordinatörlüğünde düzenlenen toplantı, iki oturum şeklinde gerçekleşti: “Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı” ile “Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı”.
SUNUM KONULARI
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı: Mikrobiyal gübre kullanımı, pamukta zararlı olan “Pembekurt” ile mücadele, antepfıstığı sulama programları ve farklı azot seviyelerinin verim ve kaliteye etkisi.
Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı: Hayvancılıkta hızlı gelişim ve büyüme modelleri.
ÇİFTÇİLERE VE YERELDEKİ SORUNLARA KATKI
Toplantı, tarımsal yeniliklerin ve araştırma sonuçlarının çiftçilere aktarılması ile yerelde karşılaşılan sorunlara çözüm bulunması açısından önemli bir platform oluşturdu.
Kaynak: Haber Merkezi

0 Yorum