reklam alanı

Bilanço açıklandı: Şanlıurfa'da 3 binden fazla kişi cezaevine gönderildi!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 2025 yılı asayiş bilançosunu açıkladı. Verilerle,suça karşı başarılı bir yıl geçirildiği belirtildi.

Bilanço açıklandı: Şanlıurfa'da 3 binden fazla kişi cezaevine gönderildi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- “Asayiş huzurun anahtarıdır” diyen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ,2025 yılı içinde asayiş çalışmaları ve verilene dair bilançoyu açıkladı.

Buna göre genel asayiş suçlarına bakıldığında, 2024 yılına oranla 2025 yılında olay sayısı %10,1 azalırken aydınlatma oranları 7,2 puanlık artış ile %99,0 oldu.

Kişilere karşı işlenen suçlar (kasten öldürme-kasten yaralama, tehdit, hakaret ve bunun gibi) kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Olay sayısı %11,7 azalırken, aydınlatma oranı 4,7 puanlık artış ile %99,8 oldu.  Ayrıca kişilere karşı işlenen suçlar kapsamında 15 bin 338 şüpheli şahıs yakalanırken, adli makamlara sevk edilen 630 şüpheli tutuklandı.

Malvarlığına karşı işlenen suçlar (hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaç, yankesicilik, yağma ve bunun gibi) kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde olay sayısı %32,8 azalırken, aydınlatma oranı 22,8 puanlık artış ile %94,6 oldu. Ayrıca malvarlığına karşı işlenen suçlar kapsamında 4 bin 156 şüpheli şahıs yakalandı, adli makamlara sevk edilen 781 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş suçları kapsamında adli makamlarca haklarında aranma kaydı bulunan şahıslara yönelik yapılan yakalama çalışmalarında 2025 yılında 9 bin 486 şahıs yakalandı. Şüphelilerden bin 998'i tutuklandı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda kentte kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalamalarında ise  %98.8'lik başarıya ulaşıldığı belirtildi.

Asayiş suçlarıyla mücadele kapsamında toplam 3 bin 409 şüpheli tutuklandı.

ELE GEÇİRİLEN SUÇ UNSURLARI

2025 yılı içerisinde bin 980 adet tabanca, 398 adet tüfek, 7 adet uzun namlulu silah, 118 adet şarjör, 5 bin 461 adet fişek/kartuş, 442 adet kesici delici alet, 364 adet çalıntı araç, 799 adet çalıntı/kazıntı motosiklet ve bin 78 adet cep telefonu ele geçirildi.

Açıklamada "Suç ve suçlularla mücadelemiz her alanda olduğu gibi asayiş suçlarla mücadele kapsamında da 2026 yılında da kararlılıkla devam edecektir" denildi. 

Bilanço açıklandı: Şanlıurfa'da 3 binden fazla kişi cezaevine gönderildi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.