ŞAM- Suriye Ordusu Operasyon Odası, Deyr Hafir bölgesinde terör örgütü PKK/YPG ve Suriye uzantısı SDG ile müttefiklerine ait mevzilere yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı.
Hedef alınan bu noktaların terör örgütü PKK/YPG ve müttefikleri için stratejik mevziler olduğu, Halep'teki yerleşim bölgelerini ve sivil halkı hedef alan kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) bu mevkilerden havalandığı vurgulandı. Söz konusu üslerin Halep'in doğu kırsalına yönelik saldırılarda ana merkez olarak kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu noktaların aynı zamanda bölgedeki sivillerin güvenli alanlara çıkışını engellemek amacıyla birer tehdit unsuru oluşturduğu belirtildi.
SDG SABAH HALEP'TEN ÇEKİLECEĞİNİ DUYURDU
İpekyol Şam Temsilciliğinin verdiği bilgiye göre de; SDG Komutanı Mazlum Abdi, yarın sabah 07:00'de doğu Halep'teki mevcut cephe hatlarından çekilmeye başlayacaklarını açıkladı. Dost ülkelerin ve arabulucuların çağrılarına atıfta bulunan SDG, bu hamlenin iyi niyet gösterdiğini ve 10 Mart anlaşmasını uygulama taahhütleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Güçlerin Fırat'ın doğusundaki bölgelere yeniden konuşlandırılması planlanıyor.
SURİYE CUMHURBAŞKANI NE DEDİ?
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Kürt vatandaşlarının haklarını güvence altına almak ve onları vatanın yeniden inşasına aktif olarak katılmaya çağırmak için özel bir kararname imzalayarak videolu mesaj yayınladı. “Size zarar veren herkes kıyamet gününe kadar düşmanımız olacaktır” dedi.
Kaynak: haber merkezi
0 Yorum