ÖZEL HABER -Türkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir konumda yer alan Şanlıurfa’da, son günlerde piyasada hareketlilik yaşanıyor.
Kentte ürün çeşitliliği ve kalite farkları, fıstık fiyatlarının belirlenmesinde etkili oldu.
Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aslan, fıstık piyasasında yaşanan son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Aslan, özellikle yeni mahsul fıstıklara olan talebin arttığını, bunun da fiyatlara yansıdığını ifade ederek, fıstıkta kalite unsurlarının; iç doluluğu, renk ve ürünün yeni veya eski mahsul olmasına göre fiyatları doğrudan etkilediğini vurguladı.
Gazeteipekyol.com’a konuşan Başkan Ahmet Aslan, piyasadaki canlılığın hem üretici hem de tüketici için umut verici olduğunu ifade etti.
ASLAN: FISTIK FİYATLARI KALİTESİNE GÖRE DEĞİŞİYOR
Başkan Aslan, piyasadaki canlılığın hem üretici hem de tüketici açısından olumlu olduğunu belirterek, “Fıstık üretiminin Şanlıurfa ekonomisi için büyük önem taşıyor. Türkiye’de fıstık üretiminden Şanlıurfa çok önemli bir konumda yer alıyor. Fıstık piyasasında şu anda hareketlilik yaşanıyor. Fıstık fiyatları kalitesine göre değişebiliyor. Bu yıl kar ve yağmurun etkili geçmesinden dolayı fıstıkta verimin iyi olmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.
İŞTE GÜNCEL FISTIK FİYATLARI
Güncel piyasa fiyatlarına ilişkin bilgi veren Aslan, Şanlıurfa’da fıstık fiyatlarının şu aralıklarda seyrettiğini belirtti:
“Kırmızı kabuklu fıstık: 650–700 TL,
Eski kırmızı kabuklu fıstık: 600–650 TL,
Yeni boz kavlak fıstık: 750–800 TL,
Eski boz kavlak fıstık: 700–750 TL.”

0 Yorum