Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Göbeklitepe sergisine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şanlıurfa’dan seçilen eserlerin uluslararası bir sergiyle dünya kamuoyuna sunulacağını duyurdu.
Ersoy açıklamasında, “Berlin’de insanlık tarihinin başladığı yere kapı aralıyoruz. 10 Şubat’ta açılışını yapacağımız ‘Toplumun Keşfi: 12 Bin Yıl Önce Göbeklitepe ve Taş Tepelerde Yaşam’ sergisiyle, Şanlıurfa müzemizden seçilen 89 eser ve 4 replikayı dünya ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.
44 ESER İLK KEZ SERGİLENECEK
Berlin’de açılacak sergide yer alacak eserlerin 44’ünün ilk kez ziyaretçilerle buluşacağı bildirildi. Sergide ayrıca fotoğraf sanatçısı Isabel Muñoz’un Taş Tepeler’e ilişkin çalışmalarının da yer alacağı belirtildi.
19 Temmuz’a kadar açık kalacak sergide, Neolitik Çağ’da insanlığın geçirdiği büyük dönüşümün, Göbeklitepe ve Taş Tepeler üzerinden anlatılması hedefleniyor.

0 Yorum