11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda arttı.
Bu kapsamda Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Ramazan ayı, gönüllere dokunan bir yardım hareketiyle başladı.
Kimliğini açıklamak istemeyen bir hayırsever, belediye bünyesinde hizmet veren halk ekmek büfelerinin bir aylık ücretini üstlenerek vatandaşların her gün ücretsiz ekmek almasını sağladı.
Belediyeye bağlı 16 ayrı halk ekmek satış noktasında uygulamaya konulan bu destek sayesinde, ekmek satın almaya gelen depremzede vatandaşlar Ramazan ayı boyunca ekmeklerin ücretsiz olduğunu öğrendi.
Özellikle dar gelirli aileler uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek hayırsevere teşekkür etti.
Daha fazla kişinin faydalanabilmesi için dağıtımın kişi başı tek seferde 5 ekmek ile sınırlandırıldığı ve günlük 6 bin ekmeğin kısa sürede tükenildiği öğrenildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, uygulamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemizin hizmeti olan ve 10 TL’den satışını gerçekleştirdiğimiz halk ekmeği, Ramazan ayı boyunca bir hayırsever hemşehrimizin desteğiyle ücretsiz olarak halkımıza ulaştırılacak. Duyarlı vatandaşımıza halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

0 Yorum