Baharın habercisi olarak bilinen cemre takviminde, 19-20 Şubat’ta havaya düşen ilk cemrenin ardından ikinci cemre suya düştü. Üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.
İKİNCİ CEMRE DÜŞTÜ AMA ŞANLIURFA’YA BAHAR GELMEDİ
Normalde Şanlıurfa, cemre takviminde ikinci cemre düştüğünde çoktan bahar havasına geçiş yapardı. Ancak bu yıl kent, beklenmedik şekilde kışın etkilerini sürdürmeye devam ediyor.
Kurak geçen yılların ardından, bu yıl kar ve yağmur yağışları şehirde fazlasıyla hissedildi. Yağışlar tarım ve su kaynakları için bereket sağlarken, sıcaklıklar hala mevsim normallerinin altında seyrediyor.
SOĞUKLAR DEVAM EDECEK
Meteoroloji, 5 Mart’a kadar kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin altında kalacağını ve soğuk havanın etkili olacağını bildirdi. Üçüncü cemre toprağa düştükten sonra ise sıcaklıkların kademeli olarak artması bekleniyor.

0 Yorum