SİVEREK- Olay, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine Hasan Çelebi Mahallesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde meydana geldi.
İddiaya göre, okulun eski öğrencisi Ö.K. okula silahlı saldırı düzenlendi. Okul binası ve çevresinde peş peşe yankılanan silah sesleri, öğrenciler, öğretmenler ve mahalle sakinleri arasında büyük paniğe neden oldu.
GENİŞ GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURULDU
Okul yönetiminin ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine hızla çok sayıda 112 Acil Sağlık ve polis ekibi yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye intikal eden emniyet güçleri, okul ve çevresini emniyet şeritleriyle kordon altına alarak bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
SALDIRGANIN KENDİNİ VURDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ
Meydana gelen korkunç olayda, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin daha sonra aynı silahla kendini vurduğu belirtildi. Yaşanan saldırı sırasında 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 polis ve 1 kantin çalışanı olmak üzere toplam 16 kişinin yaralandığı bildirildi.
Yaralılar, olay yerine ulaşan sağlık birimlerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
VALİ ŞILDAK SİVEREK'E HAREKET ETTİ
İlçede büyük yankı uyandıran sıcak gelişmenin ardından Şanlıurfa Valiliği de harekete geçti. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın, durumu bizzat koordine etmek, yetkililerden bilgi almak ve olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Siverek ilçesine doğru yola çıktığı bildirildi.
Olayın çıkış nedeni ve saldırganın kimliğine ilişkin emniyet güçleri tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor.
VELİLER OKULA GELDİ…
Velilerin olayı öğrenmesiyle birlikte çok sayıda kişi okula yönelerek çocuklarının durumunu öğrenmeye çalıştı. Okul çevresinde zaman zaman kalabalık artarken, polis ekipleri velilere sakin kalmaları yönünde uyarılarda bulundu.

0 Yorum