Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda güvenlik ve eğitim süreçlerine ilişkin yeni tedbirler üzerinde çalıştıklarını açıkladı; detayların önümüzdeki günlerde paylaşılması planlanıyor.
“CUMHURBAŞKANIMIZ GEREKLİ TALİMATLARI VERDİ”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda öğrencilerin ve velilerin içini rahatlatacak yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Tekin, “Çocuklarımız ve velilerimiz rahatlıkla çocuklarının okullarda eğitim öğretime devam etmesini sağlayabilirler. Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi.” ifadelerini kullandı.
DETAYLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK
Bakan Tekin, yürütülen çalışmaların kapsamlı şekilde ele alındığını vurgulayarak, yapılacak düzenlemelerin detaylarının kısa süre içinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Açıklamanın cuma ya da pazartesi günü geniş kapsamlı bir basın toplantısıyla paylaşılmasının planlandığını ifade etti.
YENİ GÜVENLİK KURALLARINDA NELER YER ALACAK?
Okul güvenliğinde yeni düzenlemeyle birlikte yalnızca kamera sistemleri değil, giriş-çıkış kuralları da yeniden şekillendiriliyor. Yeni uygulama kapsamında okullara randevusuz ziyaretçi kabul edilmeyecek, ziyaretçiler güvenlik kontrollerinden geçirilecek. Öğrencilerin cep telefonu, akıllı saat ve tablet gibi elektronik cihazlarla okula gelmeleri yasaklanırken, okul kıyafeti dışında farklı kıyafetle girişe de izin verilmeyecek. Ayrıca okul çevresinde izinsiz toplanmaların önüne geçilecek, güvenlik kontrolleri el dedektörleriyle artırılacak. Akran zorbalığına ise kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek; psikolojik, fiziksel veya sözlü şiddet vakalarında gerekli bilgilendirme, yönlendirme ve resmi bildirim süreçleri başlatılacak.
RİSKLİ OKULLARDA EK ÖNLEMLER ALINACAK
Yetkililer, risk düzeyi yüksek olan okullarda daha sıkı güvenlik tedbirleri uygulanacağını açıkladı. Bu kapsamda kolluk kuvvetlerinin okul çevresindeki varlığı artırılacak. Giriş ve çıkış saatlerinde polis ekiplerinin hazır bulunması, şüpheli kişilere yönelik GBT kontrollerinin sıklaştırılması gibi uygulamalar devreye alınacak. Bu adımların, özellikle büyük şehirlerde yaşanabilecek güvenlik sorunlarını en aza indirmesi bekleniyor.
TÜM OKULLAR MERKEZİ SİSTEME DAHİL EDİLECEK
Yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye genelindeki tüm okulların standart güvenlik altyapısına kavuşması planlanıyor.
Kaynak: Haber Merkezi

0 Yorum