Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.
Coşkun, 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram değil, millet iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının sıradan bir gelişme olmadığını belirten Coşkun, İstiklal Mücadelesinin milletin azim ve kararlılığıyla başarıya ulaştığını dile getirdi.
Milli mücadelenin ruhuna dikkat çeken Coşkun, “Milletimizin bağımsızlık ve hür irade konusundaki kararlılığı tarih boyunca değişmemiştir. 23 Nisan, bu iradenin en güçlü simgelerinden biridir” ifadelerini kullandı.
Çocukların korunması ve sağlıklı yetiştirilmesinin önemine de değinen Coşkun, dünyada milyonlarca çocuğun çeşitli nedenlerle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şiddet, savaş ve istismar gibi tehditlerin çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
COŞKUN: ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ‘BEKA MESELESİ’ OLARAK GÖRÜLMELİ
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarına da değinen Coşkun, bu tür olayların çocuklar ve gençler üzerine daha kapsamlı politikalar geliştirilmesini zorunlu kıldığını belirtti. Coşkun, çocukların iyi eğitim almasının ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin bir “beka meselesi” haline geldiğini ifade etti.
Açıklamasının sonunda Coşkun, 23 Nisan’ın çocukların değerli, ahlaklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi için bir farkındalık günü olması gerektiğini vurgulayarak, “Millet egemenliğinin sembolü olan TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümünü ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz” dedi.

0 Yorum