Şanlıurfa’nın 4 aylık trafik bilançosu! Cezada azalış, denetimde artış

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2026 yılının ilk 4 ayında Şanlıurfa’da trafik denetimlerinin artırıldığını ve kazalarda düşüş yaşandığını açıkladı.

Şanlıurfa’nın 4 aylık trafik bilançosu! Cezada azalış, denetimde artış

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın 2026 yılının ilk 4 ayının trafik ve denetimlerle ilgili veriler açıklandı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından yılın ilk dört ayında 1 milyon 55 bin 32 aracın denetlendiğini belirterek, denetim sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış sağlandığını ifade etti.

Trafik para cezası uygulanan araç sayısının yüzde 38 azaldığını kaydeden Vali Şıldak, ölümlü trafik kazalarında yüzde 7, kazalardaki can kaybında ise yüzde 25 düşüş yaşandığını söyledi.

Yaralanmalı trafik kazalarında da azalma olduğunu belirten Vali Şıldak, yaralanmalı kaza sayısının yüzde 13, yaralı sayısının ise yüzde 10 düştüğünü açıkladı.

Trafikte kural ihlallerinin can ve mal kayıplarına yol açtığını vurgulayan Vali Şıldak, amaçlarının ceza uygulamak değil; denetim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları önlemek olduğunu ifade etti.

VALİ ŞILDAK: TRAFİK KONUSUNDAKİ GÖSTERGELERDE İYİLEŞME GÖRÜLÜYOR

Vali Şıldak, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “2026 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre Şanlıurfa’da trafik konusundaki göstergelerde iyileşme görülüyor. 2026’da emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz tarafından 1.055.032 araç denetlenerek denetim sayısında yüzde 12’lik artış sağlanmıştır. Trafik para cezası uygulanan araç sayısı ise yüzde 38 azalmıştır.”

TRAFİK KAZASI VE ÖLÜ SAYISINDA DÜŞÜŞ

Amaçlarını yaptırım uygulamak değil denetim ve bilinçlendirme çalışmaları olduğunu kaydeden Vali Şıldak, “Ölümlü trafik kazalarında yüzde 7’lik, ölü sayısında yüzde 25’lik azalış görülmüştür. Benzer şekilde, yaralanmalı trafik kazalarının sayısı bu yılın ilk dört ayında yüzde 13, yaralı sayısı yüzde 10 düşmüştür. Trafikte kural ihlalleri can ve mal kayıplarına, yaralanmalara sebep olmaktadır. Trafikte daha güçlü ve etkili denetim sistemi ile sevgili vatandaşlarımızı güvenli bir trafik düzeni içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Amacımız yaptırım uygulamak değil, denetim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları önlemektir.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın 4 aylık trafik bilançosu! Cezada azalış, denetimde artış

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.