Türkiye'nin "Sakin Şehir" (Cittaslow) unvanlı gözbebeği Halfeti, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Şanlıurfa kent merkezine 122 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe, son dönemde özellikle Değirmendere Vadisinde yer alan Başpınar ile adından söz ettiriyor.
Fırat Nehri'nin büyüleyici sularıyla sarmalanan bölge, eşsiz ekolojisi, zengin biyoçeşitliliği ve cam gibi berrak suyuyla görenleri kendine hayran bırakıyor.
YERLİDEN ÇOK GURBETÇİLER AKIN EDİYOR
Bölge halkı tarafından henüz tamamen keşfedilmemiş olan bu gizli cennet, özellikle yaz aylarında memleketine dönen gurbetçilerin birinci durağı haline geldi. Şehrin gürültüsünden kaçıp Değirmendere Vadisi'ne gelen ziyaretçiler, kuş cıvıltıları eşliğinde buz gibi berrak suların tadını çıkararak serinliyor.
Kendi sakinliğini ziyaretçilerine de aşılayan vadi, adeta bir görsel şölen sunuyor.
TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR
Muhteşem doğasıyla kartpostallık görüntüler oluşturan Başpınar ve Değirmendere Vadisi, doğaseverler için bakir bir rota sunarken, bölgenin geniş çaplı turizme kazandırılması bekleniyor.
Kaynak: RIDVAN DERİN

0 Yorum