“Dabke” müziğinin tanınan isimlerinden Suriyeli müzisyen Ömer Süleyman’ın İstanbul’daki konseri iptal edildi.
İngiliz müzik grubu Gorillaz’ın İstanbul’daki konserleri öncesinde 15 Temmuz’da Roxy’de sahne alması planlanan müzisyen Süleyman’ın etkinliği, sanatçının vize sürecinde yaşadığı sorunlar gerekçe gösterilerek iptal edildi.
Etkinliği düzenleyen Roxy, bilet sahiplerine gönderdiği mesajda, “Sayın katılımcımız, 15 Temmuz tarihli Ömer Süleyman etkinliği, sanatçının vize sürecinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı iptal edilmiştir. İade süreçleri ivedilikle başlatılacaktır. Anlayışınız için teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.
İddiaya göre Halep’ten İstanbul’a gelmek üzere uçağa binmeye hazırlanan sanatçı, havalimanında geri çevrildi. Süleyman’ın Türkiye’ye girişine neden izin verilmediğine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Yaklaşık 400 biletin satıldığı konserin iptal edilmesinin ardından bilet ücretlerinin iade sürecinin başlatılacağı bildirildi.
DABKE MÜZİĞİNİN ÜNLÜ İSMİ
“Xetabata”, “Nora” ve “Werni Werni” gibi parçalarıyla uluslararası üne kavuşan Ömer Süleyman, 2013 yılında Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen Nobel Barış Ödülü Konseri’nde de sahne aldı.
ÜNLÜ MÜZİSYEN BİR DÖNEM ŞANLIURFA’DA DA YAŞAMIŞTI
Suriye’de savaşın başlamasının ardından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yerleşen Süleyman, daha sonra ailesiyle birlikte Avrupa’ya geçti. Ünlü müzisyen uzun süredir İsveç’te yaşamını sürdürüyor.

0 Yorum