Dijital alanda büyük mücadele! Binlerce hesaba erişim engeli

Dijital alanda terör propagandası ve dezenformasyonla mücadele kapsamında son 7 ayda binlerce sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

Dijital alanda büyük mücadele! Binlerce hesaba erişim engeli

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet başsavcılıkları ve BTK’nın koordineli çalışmalarıyla, terör propagandası ve dezenformasyon faaliyetlerine yönelik dijital ortamda yürütülen mücadelede önemli sonuçlar elde edildi.

Bu kapsamda yapılan teknik incelemeler, dijital ağ analizleri ve adli süreçler sonucunda toplam 6 bin 644 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli kararı uygulandı. Erişim engeli getirilen hesapların 3 bin 679’unun FETÖ ve FETÖ ile bağlantılı yapılarla ilişkili olduğu tespit edildi.

Terör örgütlerini öven, teşvik eden, dezenformasyon yayan ve Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarında kullanılan 2 bin 965 hesap hakkında da hukuki ve idari işlemler sonuçlandı

SAHTE GÜNDEM VE BOT HESAPLARA YAKIN TAKİP

Son 7 ayda erişim engeli uygulanan hesapların platform dağılımında ilk sırada X yer aldı. X platformunu sırasıyla Instagram, TikTok, Facebook, YouTube ve Spotify takip etti.

Dijital platformlarda oluşturulan sahte gündemler, etiket kampanyaları, koordineli paylaşım ağları ve bot hesap hareketleri de gelişmiş analiz yöntemleriyle takip edildi.

KOORDİNELİ DİJİTAL FAALİYETLER MERCEK ALTINDA

Yapılan çalışmalarla psikolojik harekat amacı taşıyan yapay gündem faaliyetleri tespit edilirken, kampanyaların kaynağı ve yayılım şekilleri dijital ağ analizleriyle ortaya çıkarıldı.

Dijital alanda büyük mücadele! Binlerce hesaba erişim engeli

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.