Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünde uygulamaya alınan ücretli otopark tarifesi, öğrencilerin ve vatandaşların tepkisini çekti. Otopark ücretlerinin yüksek olduğunu belirten bazı kullanıcılar, kampüs içerisinde öğrencilerden de park ücreti alındığını öne sürdü.
Kampüste uygulanan ücret tarifesine göre, ilk 15 dakika ücretsiz olurken, 15 dakika ile 1 saat arasındaki kullanım için 50 TL ücret talep ediliyor. Otopark ücretleri kullanım süresine göre şu şekilde belirlenmiş durumda:
15 dakika - 1 saat: 50 TL
1-2 saat: 70 TL
2-3 saat: 80 TL
3-4 saat: 90 TL
4-5 saat: 100 TL
5-12 saat: 150 TL
12-24 saat: 250 TL
Öte yandan, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşların otopark hizmetinden ücretsiz yararlanacağı belirtildi.
ÖĞRENCİNLERDEN ÜCRET ALINIYOR İDDİASI
Ücretli otopark uygulamasına tepki gösteren bazı öğrenciler, üniversite kampüslerinin öğrenciler için erişilebilir alanlar olması gerektiğini savunarak uygulamanın yeniden değerlendirilmesini istedi. Öğrencilerden ücret alındığı yönündeki iddialarla ilgili ise üniversite yönetiminden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


0 Yorum