Şanlıurfa'dan tüm Türkiye’ye sevk ediliyor! Kapışılan lezzet…

Birecik ile özdeşleşen ve coğrafi işaret tesciliyle koruma altında bulunan Birecik patlıcanında hasat sürüyor. Kendine has tadı, yumuşak dokusu ve aromasıyla bölge mutfağının vazgeçilmezi olan üründe ilk ürünler protokolün katılımıyla toplandı.

Şanlıurfa'dan tüm Türkiye’ye sevk ediliyor! Kapışılan lezzet…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasat törenine Birecik Kaymakamı Osman Şahin, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile kurum amirleri katıldı. Çiftçilerle birlikte tarlaya giren protokol üyeleri, ürünleri dalından keserek sezonun açılışını yaptı.

BEĞİT: BU LEZZET SADECE BU TOPRAKLARA ÖZGÜ

Hasat alanında değerlendirmelerde bulunan Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, ürünün bölge için taşıdığı stratejik ve kültürel değere dikkat çekti. Birecik patlıcanının mikroklima özelliği gösteren ilçe toprağı ve iklimi sayesinde benzersiz bir tada kavuştuğunu belirten Begit, “Dünyanın hiçbir yerinde bu lezzeti yakalamak mümkün değil. Çiftçimizin alın terinin tam karşılığını bulması ve bu milli değerimizin hem ulusal hem de uluslararası pazarda daha fazla tanıtılması için desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

KARGOYLA BÜYÜKŞEHİRLERE TAŞINAN LEZZET

Ürünün pazar ağının her geçen yıl genişlediğini vurgulayan Birecik Kaymakamı Osman Şahin ise Birecik patlıcanının Türkiye genelinde ciddi bir talep gördüğünü söyledi. Metropol şehirlerden yoğun sipariş alındığını aktaran Şahin, "Vatandaşlarımız bu özel tadı sofralarına taşımak için kargo imkanlarını dahi kullanıyor. Tarladan çıkan bu emek ürününün, üreticimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Bölge ekonomisine ve gastronomi turizmine büyük katkı sunan Birecik patlıcanında toplanan ilk ürünler, hal tesislerine ve Türkiye'nin dört bir yanına sevk edilmek üzere yola çıkarıldı.

 

Şanlıurfa'dan tüm Türkiye’ye sevk ediliyor! Kapışılan lezzet…
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.