kaynak olarak ekleyin
Ankara Kent Konseyi (AKK) 7. Olağan Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimlerde mevcut başkan Halil İbrahim Yılmaz, delegelerin güvenini yeniden kazanarak başkanlığa seçildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı genel kurulda kent yönetimi ve katılımcı demokrasi vurgusu öne çıktı.
Konuşmasında AKK aracılığıyla 1,3 milyon Ankaralının kent yönetimine aktif katılım sağladığını belirten Yavaş, "Tavandakiler istediği kadar ayrılsın; bizler tabanda her fikirden insanla bir arada olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
YÜRÜTME KURULUNDA ŞANLIURFALI İSİMLER
Genel kurulun ardından belirlenen yeni yürütme kurulunda dikkat çeken isimler yer aldı. Şanlıurfalıların yakından tanıdığı gazeteci ve ŞURKAV Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan ile Avukat Cüneyd Altıparmak, Ankara Kent Konseyi’nin yeni yürütme kuruluna seçildi. Başkent yönetimine katkı sunacak olan Aksan ve Altıparmak’ın yeni görevi, Şanlıurfalılar için kent temsilinde önemli bir adım olarak değerlendirildi.


0 Yorum