Şanlıurfa’daki dönercilerde yeni dönem! Eskisi gibi satılmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şanlıurfa dahil 81 ilde et ve et ürünlerine yeni standartlar getiriyor; dönerde tür zorunluluğu başlarken, sucuk ve pastırmada çeşni ile tütsüleme dönemi kapanıyor.

Şanlıurfa’daki dönercilerde yeni dönem! Eskisi gibi satılmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şanlıurfa dahil 81 il genelinde et ve et ürünlerine yönelik standartları baştan aşağı değiştirecek kapsamlı bir tebliğ hazırlığı yürütüyor. Tüketici sağlığını korumak ve taklit-tağşişin önüne geçmek amacıyla hazırlanan yeni düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girecek.

DÖNER MENÜLERİNDE ÜRETİM ŞEKLİ YAZILACAK

Yeni tebliğle birlikte döner satışında şeffaflık dönemi başlıyor. Restoran ve büfeler, sundukları dönerin türünü üretim şekline göre menülerinde ve etiketlerinde açıkça belirtmek zorunda kalacak. Sadece etten yapılan ürünler "yaprak döner", et ve kıyma karışımı olanlar "yaprak-kıyma döner", yalnızca kıymadan hazırlananlar ise "kıyma döner" adıyla satılacak. Öte yandan tavuk döner ve karışımlarındaki azami yağ oranı yüzde 20’den yüzde 15’e düşürülecek.

MEVZUATA İLK KEZ BURGER TANIMI GİRİYOR

Gıda mevzuatında bir ilke imza atılarak hamburger köftesi ve burger ürünleri için resmi tanımlamalar ile kalite kriterleri getiriliyor. Yeni standartlar kapsamında, ürünlerde süt, yumurta ve yoğurt gibi doğal protein kaynakları dışında farklı bileşenlerin yer almasının önüne geçilecek.

ÇEŞNİLİ SUCUK VE TÜTSÜLEME DÖNEMİ KAPANIYOR

Geleneksel et ürünlerinin özgün yapısını muhafaza etmek amacıyla sucuk, pastırma ve kavurmada fıstık veya peynir gibi çeşni maddelerinin kullanımı yasaklanıyor. Bununla birlikte, geleneksel lezzetlerin doğal yapısını korumak hedefiyle bu ürünlerde uygulanan tütsüleme ve dumanlama işlemlerine de son veriliyor.

Şanlıurfa’daki dönercilerde yeni dönem! Eskisi gibi satılmayacak
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.