Şanlıurfa'da yıllın esnafı belli oldu: İşte o isim

Şanlıurfa’da Ahilik Kültürü Haftası kapsamında düzenlenen programda, Yılın Ahisi Ödülü’ne esnaf Hadi Öğe layık görüldü.

Şanlıurfa'da yıllın esnafı belli oldu: İşte o isim

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Şanlıurfa’da Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde (Reji Kilisesi) gerçekleştirilen programda, yılın ahisi, kalfası ve çırağı ödülleri sahiplerini buldu. 

Ahilik geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan isimler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Programda Yılın Ahisi ödülüne layık görülen Hadi Öğe, ödülünü Şanlıurfa Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan’ın elinden aldı.

Ödülün kendisine layık görülmesinden dolayı teşekkür eden Öğe, konuşmasında Ahilik kültürünün önemine vurgu yaptı. 

ÖĞE: AHİLİK DÜRÜSTLÜĞÜN, EMEĞİN ADIDIR 

Öğe, “Ahilik; dürüstlüğün, emeğin, dayanışmanın ve kardeşliğin adıdır. Bu güzel mirası gelecek nesillere aktarmak için aynı anlayış ve inançla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öğe, kendisini bu ödüle layık görenlere ve Ahilik kültürünü yaşatan esnaflara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

YILIN KALFASI 

Program kapsamında İlin Kalfası ödülüne layık görülen Yusuf Erkuş, ödülünü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın elinden aldı.

YILIN ÇIRAĞI 

Yılın Çırağı ödülü ise 75. Yıl mesleki eğitim lisesi öğrencilerinden Halil Savlı’ya verildi. Savlı’nın ödülünü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak takdim etti.

Ödül töreninde, mesleklerini büyük bir özveriyle sürdüren esnaf ve gençlerin Ahilik kültürünün temel değerleri olan dürüstlük, emek, dayanışma ve meslek ahlakının gelecek kuşaklara aktarılmasındaki rolüne dikkat çekildi.

Şanlıurfa'da yıllın esnafı belli oldu: İşte o isim
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.