kaynak olarak ekleyin
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı bireyler ile ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 81 ilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.
Bakan Göktaş, bu ay Evde Bakım Yardımı kapsamında toplam 7,7 milyar lira ödeme yapılacağını bildirdi.
490 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR
Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi amacıyla uygulanan aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olduğunu belirtti.
Engelli vatandaşların aile bütünlüklerinin korunarak evde bakım hizmetinden yararlanmalarını öncelikli gördüklerini ifade eden Göktaş, yardım sayesinde bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarının desteklendiğini kaydetti.
Göktaş, bu uygulamanın aile birliğinin korunmasına ve güçlendirilmesine katkı sağladığını vurguladı.
HAK SAHİBİ BAŞINA 15 BİN 775 LİRA
Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 15 bin 775 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Göktaş, bu ayki ödemelerin toplam tutarının 7,7 milyar liraya ulaştığını belirtti.
Göktaş, şu ifadeleri kullandı:
"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 7,7 milyar lira tutarındaki Evde Bakım Yardımı ödemesini hesaplara yatırdık. Halihazırda 490 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."
Bakanlığın verilerine göre, Evde Bakım Yardımı'ndan halen yaklaşık 490 bin vatandaş yararlanıyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum