Şanlıurfalılar IBAN’ları kontrol edin! Kişi başı 15 bin 775 TL hesaplarda

Şanlıurfa’da da evde bakım yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı. Hak sahiplerine kişi başı 15 bin 775 TL ödeme yapılırken, Türkiye genelinde bu ay toplam 7,7 milyar TL destek sağlanacak. Ödemeden yaklaşık 490 bin vatandaş yararlanıyor.

Şanlıurfalılar IBAN’ları kontrol edin! Kişi başı 15 bin 775 TL hesaplarda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı bireyler ile ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı ödemelerinin, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 81 ilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, bu ay Evde Bakım Yardımı kapsamında toplam 7,7 milyar lira ödeme yapılacağını bildirdi.

490 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR

Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi amacıyla uygulanan aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşların aile bütünlüklerinin korunarak evde bakım hizmetinden yararlanmalarını öncelikli gördüklerini ifade eden Göktaş, yardım sayesinde bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarının desteklendiğini kaydetti.

Göktaş, bu uygulamanın aile birliğinin korunmasına ve güçlendirilmesine katkı sağladığını vurguladı.

HAK SAHİBİ BAŞINA 15 BİN 775 LİRA

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 15 bin 775 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Göktaş, bu ayki ödemelerin toplam tutarının 7,7 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 7,7 milyar lira tutarındaki Evde Bakım Yardımı ödemesini hesaplara yatırdık. Halihazırda 490 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Bakanlığın verilerine göre, Evde Bakım Yardımı'ndan halen yaklaşık 490 bin vatandaş yararlanıyor.

 

Şanlıurfalılar IBAN’ları kontrol edin! Kişi başı 15 bin 775 TL hesaplarda
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.